BBC: Manchester City tause om Hillsborough-sjikane - antyder at Klopp må ta del av ansvaret

Liverpool-managerens uttalelser før kamp falt ikke i god jord hos den lyseblå rivalen, som så langt er tause rundt egne supporteres oppførsel.

Rivaliseringen mellom Liverpool og Manchester City er i ferd med å tilta i styrke. Der det var ampert på banen og sidelinjen i søndagens kamp på Anfield, skjedde det ting på tribunen som ingen bør kunne være bekjent av. Liverpool FC har allerede vært ute og sagt at den eller de som kastet mynter mot City-manager Pep Guardiola skal utestenges på livstid, mens Anfield-klubben også har kommet med en uttalelse om bortesupporternes respektløse synging om Hillsborough-tragedien. 

«Vi er dypt skuffet over å høre avskyelige sanger relatert til tragedier på fotballstadioner fra borteseksjonen under dagens kamp på Anfield. Området under borteseksjonen ble også utsatt for hærverk med graffiti av lignende karakter», skrev Liverpool FC. 

Manchester City FC har til gode å komme med en offentlig uttalelse om supporternes oppførsel, men har i stedet valgt å antyde at man ikke kan se på Hillsborough-sjikanen uten å minne om at det finnes kontekst. Blant annet mener de at Liverpool-manager Jürgen Klopps uttalelser før kamp bidro til å provosere supporterne, skriver BBC-journalist Simon Stone, som kun har fått uttalelser fra Manchester-klubben «off the record». 

Skylder delvis på Klopp

«City gir uttrykk for at de på ingen måte aksepterer hetsen. Samtidig mener de at det ikke kan bli sett på som en isolert hendelse», skriver Stone. 

City går helt tilbake til 2018, da lagbussen ble angrepet av hjemmesupportere på Anfield i forbindelse med Champoins League-møtet mellom lagene. 

De mener også Klopps uttalelser før kamp, om at det ikke er mulig å kjempe med Manchester City økonomisk, var unødvendige. 

«Uttalelsene har irritert sjefene i Manchester City, og garantert også noen tilreisende supportere, noe som ga enda mer bensin på bålet rundt et av de mest ampre oppgjørene i Premier League», skriver Stone og legger til: 

«City føler Klopps provokasjoner var unødvendige og gjorde en vanskelig situasjon verre».

Merseyside Police er involvert i saken og bekrefter at de etterforsker hendelsene på Anfield søndag ettermiddag.