– De har nesten ingen svakheter

Steve Cooper vet at hans Nottingham Forest må spille en tilnærmet perfekt kamp skal tabelljumboen klare å ta poeng mot Liverpool.

Liverpool besøker City Ground for første gang i Premier League-sammenheng siden 1999, da Jamie Redknapp og Michael Owen scoret for gjestene i en kamp som endte 2-2, og kommer til Nottingham med stigende selvtillit etter ettmålsseiere over Manchester City og West Ham.

Forest har på sin side ikke vunnet på ni kamper, og har tapt seks av disse, og ligger nå helt sist på tabellen etter at Leicester vant over Leeds torsdag kveld.

Selv om Liverpool har slitt med å finne formen denne sesongen, så vil det komme som et sjokk dersom Forest klarer å slå Jürgen Klopps mannskap, trass i hjemmebanefordel.

– De har nesten ingen svakheter, men samtidig må vi gå til denne typen kamper med tro på oss selv, og tenke at vi har en sjanse. Slik må spillerne tenke, og slik må vi tenke når vi planlegger inn mot kampen. Vi spiller hjemme, på vårt eget stadion, og har supporterne i ryggen, slår Forest-manager Steve Cooper fast til Independent.

– Vi går ikke til denne kampen og frykter den, eller har for stor respekt for Liverpool. Vi respekterer et av de skikkelig store lokomotivene i denne ligaen. Det blir ikke tøffere enn når du møter dem, og spesielt ikke når de er i form, legger han til.

– Vi må spille nesten perfekt i alle deler av vårt spill, men hvorfor skal vi ikke klare det?

– Vi kommer til å analysere dem, slik vi analyserer alle motstandere, og vil prøve å feste grep om kampen gjennom våre egne planer. Får vi en god start, og har hellet med oss, kan alt skje. 

– Vi går til kampen med tro på oss selv. Vi vet at resultatene våre ikke har vært i nærheten av det vi ønsker oss, og hvordan de bør være, men samholdet i troppen er sterkt.

Har sluppet inn bare to mål på de tre siste kampene

Tirsdag kveld fikk Forest med seg ett poeng fra Brighton, etter en målløs forestilling på Amex Stadium.

Selv om Forest har sluppet inn hele 23 mål på sine første elleve Premier League-kamper, så har det vært en klar bedring å spore defensivt, og Forest er blitt mye mer gjerrige etter at de tatpe 4-0 for Leicester i begynnelsen av denne måneden. Skogvokterne har nemlig bare sluppet inn to mål på sine tre siste kamper. Det ble 1-1 hjemme mot Aston Villa, tap 1-0 mot Wolverhampton og altså målløst mot Brighton.

– Vi ser ikke ut som en spillertropp og en stab som har hatt dårlige resultater, for det kan lett skje når du har hatt noen ufortjente tap. Vi er ganske så målbevisste, og mer motiverte enn noen gang. Den siden av oss fikk dere se mot Brighton. Vi skal forsøke å bygge videre på den kampen, og forbedre oss både med ballen i laget og forbedre alle sider ved vårt spill. Dette er en strålende utfordring for oss, slår Cooper fast.

Forest-manageren må klare seg uten Harry Toffolo, som fikk en hamstringskade i den målløse kampen i Brighton, mens Lewis O'Brien sliter med sykdom.

Nottingham Forest - Liverpool spilles på City Ground lørdag kl 13.30, og blir vist direkte på V sport PL og Viaplay