– Det blir som ketsjupeffekten – målene vil komme

Darwin Nunez har problemer med språket – men har ikke mistet troen på at scoringene vil komme.

Da Liverpool tok imot Rangers på Anfield tirsdag kveld, var Darwin Nunez tilbake i startoppstillingen. Han scoret ikke, men med smarte bevegelser kom han seg gang til gang i gode posisjoner, og på en annen dag kunne han ha scoret flere mål.

Etter kampen ga han et intervju med TNT Sports Brasil. Thisisanfield.com har oversatt sitatene. 

– Noen ganger føler jeg meg litt ubesluttsom, og at jeg ikke er full i selvtillit. Men med tiden blir det bedre. Manageren gir meg alltid selvtillit, og det samme gjør Pep Lijnders og Vitor Matos, som alltid er de som oversetter til oss. Han gir meg selvtillit, sier Nunez.

– Det gjør også medspillerne mine, som alltid snakker til meg og sier at jeg må bevare roen. Når de snakker til meg så føler jeg meg roligere, fordi jeg vet at dersom jeg gjør noe galt, vil de alltid støtte meg. Jeg vil alltid være der for å støtte dem også, og det er en veldig sammensveiset gruppe.

Skjønner lite i lagmøtene

Nunez har så langt to scoringer på sine åtte første kamper for Liverpool i alle turneringer. Han tror det snart vil løsne skikkelig foran mål.

– Jeg må vise frem spillet mitt til manageren og være kalendere når jeg kommer til avslutningsøyeblikket, sier han.

– Målene vil komme. Det er som ketsjupeffekten – når det kommer ut litt, så løsner det og alt kommer ut.

Spissen innrømmer at språket er en stor utfordring.

– Sannheten er at jeg ikke forstår noe som helst når manageren snakker i møtene. Jeg spør selvsagt lagkameratene mine om hva han har sagt, men han er veldig klar på hva som er spillestilen hans.

– Han ber oss om å gjøre det enkelt, og at vi ikke skal være redde for å spille kamper og ha selvtillit. Når noen mister ballen, vil han at vi skal sette press på. Det er alltid det han ber oss om.