Tre nye år uten tv-sendt lørdagsrunde i England

Premier League fortsetter med «Saturday 3 PM blackout».

Forbudet mot å vise noen av kampene som har avspark lørdager klokken 15 lokal tid i England vil fortsette i tre år - i alle fall i Premier League. «Saturday 3 PM Blackout» har i lang tid hatt som formål å sørge for at supportere tar turen til stadion i stedet for å se fotballkamper på tv i tidsrommet der nesten alle lavere divisjoner spiller sine kamper. 

I pandemien ble det gjort unntak fra regelen, men så snart supporterne var tilbake på tribunen, var blackouten tilbake, og The Athletic skriver at ordningen vil fortsette i Premier League minst tre år frem i tid. 

EFL vil ha bort blackouten

Mens Premier League ikke kommer til å diskutere saken før tidligst slutten av 2024/25-sesongen, vurderer English Football League nå å skrote ordningen fra og med sommeren 2024. Da løper nemlig deres tv-avtale med Sky Sports ut. 

I dag er det kun kamper som spilles andre tidspunkt enn lørdag klokken 15 som kan vises på tv, men EFL, som har ansvar for Championship, League One og League Two, vil nå legge alle kamper ut for salg når neste tv-avtale skal i havn. 

Om de får gjennomslag for et slikt forslag i et fotballand der tradisjoner står så sterkt som i England gjenstår å se. 

The Athletic skriver at England, Skottland og Montenegro er de eneste landene som praktiserer en slik blackout-ordning. I UEFAs statutter står det at medlemsnasjoner kan sette av en lomme på to og en halv time i helgene der det er forbudt å vise fotball. 

Her i Norge er det nå ingen restriksjoner når det gjelder antall kamper som kan vises, uansett når på døgnet de spilles på balløya.