– Vi går til denne kampen med en annen tilnærming. Nå trenger vi poeng

Rangers-manageren går for seier når Liverpool gjester Ibrox.

Rangers på Ibrox er en motstander ingen bør kimse av. Det viste de i høyeste grad i forrige sesongs Europa League, da de tok seg helt til finalen etter å ha slått ut storlag som Dortmund og RB Leipzig på veien. I hjemlig liga står blåtrøyene med full pott etter fem hjemmekamper, og da Napoli kom på besøk i Champions League var det lenge jevnt, frem til John Sands ble utvist tidlig i andre omgang. 

Laget til Giovanni van Bronckhorst står så langt uten scoringer og uten poeng i Champions League, men manageren er likevel offensiv før møtet med Liverpool onsdag kveld. 

– Vi har hatt noen gode kamper på hjemmebane. Napoli-kampen ga oss selvtillit med tanke på å få noe ut av hjemmekampene, og det er det vi ønsker å få til mot Liverpool. Vi trenger samme tilnærming som mot Napoli, men må beholde elleve mann på banen, sier nederlenderen. 

Han vil slå tilbake etter 2-0-tapet på Anfield forrige uke. 

– Det er alltid lettere å møte lag for andre gang. Vi kjenner Liverpool godt og vet at vi møter et godt lag. Vi må finne flere øyeblikk der vi kan være farlige. Vi går til denne kampen med en annen tilnærming. Nå trenger vi poeng, sier han. 

– Må være fokusert

Rangers tar med seg en 4-0-seier mot St. Mirren fra helgen, og manageren varsler et offensivt lag når det er duket for den første tellende kampen mot Liverpool på Ibrox i historien. 

– På Anfield ønsket vi å stenge rom, og vi måtte kontrollere kampen godt for å holde følge med dem. Det var det andre målet, straffesparket, som straffet oss, sier han. 

– De er et lag som er full av kvalitet, og vi må være fokusert i kontringsfasen og i det defensive, sier han. 

van Bronckhorst sier laget må ta med seg selvtillit inn i kampen.

– Det handler om hvordan vår tilnærming er og hva som er vår intensjon. Vi må ta med oss formen fra ligaen inn i denne kampen og både angripe og forsvare oss veldig godt, sier Steven Gerrards etterfølger.

Ingen nye skader

van Bronckhorst sier at det ikke er noen nye skader i laget, men at det er litt usikkert om Glen Kamara rekker kampen. Ianis Hagi, Filip Helander, Tom Lawrence og John Souttar er ute med langtidsskade. 

For Liverpools del er Trent Alexander-Arnold, Joel Matip og Luis Diaz tre ferske skader etter kampen mot Liverpool, men Andy Robertson og Curtis Jones kan være aktuelle for kamptroppen etter å ha trent denne uken. 

Fra før er Naby Keita, Arthur og Alex Oxlade-Chamberlain ute. Sistnevnte trente tirsdag, men er ikke registrert i Champions League-troppen.

– Liverpool har vært i tre finaler på fem sesonger, har en topp trener og en veldig god og balansert tropp. Selv om de har skader kan de mønstre et sterkt lag, men det ville vært stort å vinne vårt første møte med dem på Ibrox, sier van Bronckhorst.