Xabi Alonso er klar for Bundesliga-klubb

Bayer Leverkusen har ansatt Xabi Alonso.

Den tyske Bundesliga-klubben Bayer Leverkusen har sparket manager Gerardo Seoane. Nå er erstatteren klar, og det er en kjenning for alle røde.

Xabi Alonso er klar for sin første managerjobb på toppnivå! Det bekrefter klubben i en pressemelding.

Etter at den elegante midtbanespilleren forlot Liverpool i 2009, spilte han fem sesonger i Real Madrid, før han avsluttet karrieren med tre år i Bayern München. Han snakker språket, etter sine år i Bayern.

Etter spillerkarrieren har han hatt trenerjobber for Real Madrid U14 og Real Sociedad B.

Våren 2021 virket det som han skulle få sin første managerjobb på toppnivå, og også det var i Bundesliga for Borussia Mönchengladbach, men den gang ble det ikke noe av, og han signerte en ny avtale med Sociedad.

Dårlig start på sesongen

Bayer Leverkusen har kun vunnet én ligakamp i Bundesliga denne sesongen, og er nest sist med fem poeng. Kun VfL Bochum har kommet dårligere ut og ligger bak.

Det er for dårlig for et lag som forrige sesong kom på tredjeplass, og kvalifiserte seg til denne sesongens Champions League.

Leverkusen er i gruppe med Club Brugge, Porto og Atletico Madrid i høstens Champions League. De har så langt tre poeng – det samme som Porto og Atletico – og er seks poeng bak den store overraskelsen fra Belgia med Simon Mignolet i mål.

Alonso vil lede Leverkusen for første gang på lørdag, når Schalke 04 kommer til Bay Arena i en kamp som vises på V Sport 1 og Viaplay.