– Det er ikke favorittstedet mitt

Jürgen Klopp snakket om tribunetilværelsen, prestasjonen og potensielle forsterkninger etter at seieren var i boks på Anfield.

Liverpool tok et oppskrftsmessig 3-1 seier mot Southampton i ettermiddag, men det var uten Jürgen Klopp nede ved benken. Tyskeren fikk beskjeden fredag kveld, og dermed ble det en kamp på tribunen for tyskeren.

Det hadde han aldri opplevd tidligere i trenerkarrieren.

– Det er min første kamp på tribunen som trener, og det er ikke favorittstedet mitt. Jeg likte ikke å få den informasjonen i går ettermiddag, etter treningen var over, sier Liverpool-treneren til Liverpool Echo og fortsetter:

– Vi måtte organisere oss, men det gikk fint. Vi klarte å få meldingene til hverandre.

Fra tribuneplass fikk tyskeren se Liverpool ta tre poeng på Anfield. Han var spesielt fornøyd med lagets første omgang. Da ble også alle målene scoret, både for og imot.

– Vi gjorde alt Southampton ikke vilel vi skulle gjøre. Vi brukte farten til Mo (Salah) og Darwin (Nunez). I vårt system må Nunez ned å forsvare venstrekanten, men har var også god offensivt. Desverre fikk vi ikke gjort nok at det i den andre omgangen, konkluderer Klopp. 

Tyskeren og trenerteamet har prøvd flere ulike taktikker den siste tiden. Mye av grunnen kan være alle skadene på de offensive spillerne. Etter VM-pausen håper han flaksen snur for de røde.

– Hvem hadde trodd at to spiller ville bli langtidsskadet? Du kan ikke forberede deg på det. Vi har hatt for mange skader i feile øyeblikk. Jeg håper vi har litt mer flaks, for de fleste oppstod i dueller med kontakt. 

Utelukker ikke januarkjøp

I de neste to ukene vil nok Jürgen Klopp få litt etterlengtet fri og tid med familien. Det har vært en hektisk høst, med to kamper i uken. Han håper spillerne kommer tilbake skadefrie, og klare for den andre halvdelen av sesongen.

– Hvis det skjer kan alle få spille finalen, sier Klopp.

Spillerne som ikke skal spille VM vil etter kampen få en liten ferie før det venter en ny oppkjøring i Dubai. Da vil Liverpool spille et par treningskamper også.

– Med den andre gjengen kan vi ha en skikkelig oppkjøring. Vi kan jobbe sammen, trene sammen og få dem i riktig form.

Helt på tampen av intervjuet fikk Liverpool-treneren igjen spørsmål om overganger. Han utelukker ikke at det kan skje noe allerede i januar.

– Vi er alltid åpen for å gjøre noe. Hvis det er en mulighet som dukker opp, gjør vi det. Det handler ikke om at vi ikke vil, men vi får se, avslutter han.