– Jürgen må nok spille venstreback!

Pep Guardiola var i det humoristiske hjørnet da han ble spurt om møtet med Liverpool i desember.

I går kveld ble det bekreftet at Liverpool skal møte Manchester City bare dager etter VM-finalen i Doha er unnagjort. Det kan skape problemer for både Jürgen Klopp og Pep Guardiola.

De to trenerne skal sende flere av sine beste spillere til mesterskapet, og det er uvisst når de kommer tilbake. Guardiola fikk spørsmål om trekningen og kampdatoen på sin pressekonferanse i ettermiddag. Da var spanjolen i godt humør.

– Han må nok spille venstreback, og jeg må spille i en defensiv midtbanerolle, svarte Guardiola humoristisk til pressen.

I forkant av kampen skal begge lagene på hver sin treningsleir for å bli klar for den andre halvdelen av sesongen. City reiser til kjente strøk, for de skal reise til Abu Dhabi for å gjøre seg klar til kampen på Etihad.

– Vi får se hvor mange som er tilbake når vi spiser frokost. Vi skal trene med resten av laget. Jeg vet ikke hvilken form de andre vil være i, og hvor mange som blir vekke, fortsatte han.

SPILLEFRI: Erling Haaland er en av Guardiolas viktigste spillere, og nordmannen skal ikke spille VM den neste måneden.

SPILLEFRI: Erling Haaland er en av Guardiolas viktigste spillere, og nordmannen skal ikke spille VM den neste måneden.

City har flest i VM

I ettermiddag kom den endelige bekreftelsen på hvor mange Liverpool skal sende ned til Qatar. Alisson, Fabinho (Brasil), Jordan Henderson, Trent Alexander-Arnold (England), Ibrahima Konate (Frankrike), Virgil Van Dijk (Nederland) og Darwin Nunez (Uruguay) vil bli de rødes representanter.

Det er absolutt ikke svake landslag, og flere, om ikke alle, vil ta seg videre fra gruppespillet. Det er heller ikke usannsynlig at det vil bli semifinale og finale på flere av dem.

– Vi må se hvem som er tilgjengelige. Hvis Derby-kampen var den eneste på tre uker hadde vi spilt med et annet lag, sa Klopp på dagens pressekonferanse.

Det er faktisk ikke så usannsynlig at City og Liverpool møtes bare uker før det smeller på ligacupens fjerde runde. De røde skal nemlig reise på treningsleir i Dubai, en halvannen time unna Abu Dhabi med buss.

– De har flere spiller i VM enn vi har. City har tosifret. Vi ville vanligvis hatt Diogo (Jota) også. Trolig noen andre. Jeg er fornøyd med antallet spillere vi har for vår preseason, sa tyskeren.