– Det kan virke som jeg har mer tro på Liverpool enn det deres egen manager har

Pep Guardiola har snakket om Liverpool og Jürgen Klopp igjen.

Før storkampen forrige helg fikk Pep Guardiola spørsmål om han fremdeles anså Liverpool som Manchester Citys største rival i tittelkampen, og selv om de røde er over ti poeng bak serieleder Arsenal, var svaret ja. 

– Det har de alltid vært. Jeg vet hvilken kvalitet de har. Hvis situasjonen hadde vært slik med ti kamper igjen ville jeg sagt at det ikke var mulig, men alt kan skje, sa han.

Jürgen Klopp er imidlertid ikke enig. Etter 3-2-tapet på Emirates meldte han laget sitt ut av tittelkampen og sa at det ikke er noe de har tid til å tenke på for øyeblikket. Fredag gjentok han det budskapet.

– Vi har ingen innflytelse på det. Vi skal ikke spille mot Manchester City og Arsenal nå, det er vel de andre vi skal møte, sa Klopp.

Guardiola gir seg ikke

Da Guardiola snakket om tittelracet og Klopps kommentarer på sin pressekonferanse før lørdagens hjemmekamp mot Brighton, kom spanjolen med et aldri så lite stikk i retning tyskeren.

– Det kan virke som jeg har mer tro på Liverpool enn det deres egen manager har, sa han og la til: 

– Vi har bare spilt ti kamper. Snart kommer VM-pausen og det skal spilles en rekke kamper, også i Europa og cupturneringer, og det kommer skader. Jeg har sagt før at vi kan snakkes igjen når det er seks eller sju kamper igjen. Nå har vi spilt så få at en million ting kan skje, sa han ifølge The Telegraph.

De to managerne er fulle av respekt for hverandre, men etter kampen på Anfield kom det frem at det hadde vært noen uheldige episoder med supportere involvert. Guardiola hevder å ha fått mynter kastet etter seg fra tribunen, mens City hevdet at Liverpool-supportere angrep deres lagbuss etter kampen. 

– Ikke første gang

Samtidig sang City-supporterne sjikanerende sanger om Hillsborough-tragedien, og tagget også støtende meldinger inne på stadion. Guardiola fikk fredag spørsmål om rivaliseringen og forholdet mellom de to klubbene har blitt for surt og giftig, men det avviste han. 

Likevel kunne ikke spanjolen dy seg for å komme med et svar på Klopps påstander om at City er en av tre klubber i verden som kan gjøre hva de vil økonomisk - en påstand Manchester-klubben på merkelig vis tolket som et tegn på fremmedfrykt.

– Jeg ble ikke overrasket, for det er ikke første gang han har sagt det i løpet av de fem-seks siste årene, sa Guardiola.

Han ble også bedt om å si sin mening om bortesupporternes sanger på Anfield. 

– Hvis dette skjedde, beklager jeg. Det representerer ikke hva vi står for som lag eller som klubb. Hvis dette skjedde. Men vi er i stand til å oppføre oss etter å ha gjort feil, uten problemer, sa han.

Hillsborough Survivors Support Alliance har via Twitter gitt uttrykk for at de er alt annet enn fornøyd med Guardiolas halvhjertede unnskyldning. Manchester City har til gode å kommentere saken offentlig, men har i en epost til støttegruppen sagt at de vil snakke med sine supportere før neste kamp mot Liverpool.