Foran en interessert Premier League-klubb imponerte Ben Doak stort

17-åringen var på et nivå over alle andre i sin tredje U21-landskamp.

Skottland U21 - Island U21 1-2

Ben Doak er bare 17 år gammel, men spilte torsdag kveld sin tredje U21-landskamp for Skottland. Dette var hans første fra start, og den ble hendelsesrik, ifølge de som så kampen.

Doak storspilte, og ifølge Daily Record viste han akkurat hvorfor han er så høyt verdsatt. Skottene endte opp med å tape hjemmekampen mot Islands U21-landslag, men det er Doak sin prestasjon som stjeler overskriftene i to av Skottlands største aviser. 

Liverpool-spilleren, som nettopp signerte en ny kontrakt med Liverpool, hadde målgivende til Max Johnstons mål for hjemmelaget, og var uheldig som ikke scoret selv. To ganger stoppet islendingens målvakt Adam Bendiktsson ham.

Lå nede

The Scotsman skriver at gjestene måtte ta til ufine midler for å stoppe Doak. Han skal ha blitt utsatt for en stygg stempling. Spilleren ble liggende nede med store smerter, men landslagssjef Scot Gemmill byttet ham ikke ut.

Etterpå bekreftet han at Doak måtte til behandling.

– Han er skuffet over at han ikke scoret, og han er nå på behandlingsbenken etter at han tok imot en litt vond stempling.

LÅ NEDE: Ben Doak var tydelig i smerter etter stemplingen.

LÅ NEDE: Ben Doak var tydelig i smerter etter stemplingen.

– Vi har alle stor tro på potensialet til Ben, men han må fortsatt gå ut og vise det. Han skal ha all ros, for han gjorde det igjen, sa Gemmill til The Scotsman.

Doak var best i de første 45 minuttene, men forsvant mer i kampen etter pause.

– Det er veldig mye spennende her, og det er mye å se frem til, men de 20 minuttene i den andre omgangen er noe å lære fra, sier han videre.

Premier League-klubb på tribunen

Daily Record rapporterer at kommentatorene fra BBC Scotland bekreftet at det var speidere på plass på kampen fra Nottingham Forest.

Forest sine speidere var på plass på North Lanarkshire for å se nettopp Doak, i håp om at de kan sikre seg spilleren på lån når overgangsvinduet åpner i januar.

Doak har nettopp fylt 17 år, og debuterte for Liverpool FC i ligacupen tidligere denne måneden, da han kom inn på slutten og var livlig på høyrekanten. Mot Southampton i siste kamp før VM-pausen satt han på benken.