U19:Savnet toppscoreren, men er fortsatt i god posisjon til å vinne gruppa

Gikk på sitt første tap i UEFA Youth League denne sesongen

Ajax U19 - Liverpool U19 3-1

Liverpool hadde vunnet fire av fire kamper i UEFA Youth League denne sesongen, før bortemøtet med Ajax på De Toekomst på onsdag.

Barry Lewtas måtte klare seg uten flere nøkkelspillere i Nederland. Harvey Davies var suspendert, Lee Jonas var suspendert, mens Isaac Mabaya og toppscorer Oakley Cannonier begge ute med skade.

Cannonier har scoret sju mål på fire kamper i UEFA Youth League denne sesongen, og er toppscorer i turneringen foran Victor Barbera (Barcelona), Ilyes Housni (PSG) og Nino (Atletico Madrid), som alle står med seks. I denne kampen var Liverpools spiss savnet, og Ben Doak måtte gjøre veldig mye på egenhånd.

Fortsatt gode muligheter til å vinne gruppen

Allerede etter 14 minutter tok hjemmelaget ledelsen, etter en god avslutning av Jaydon Banel. Gabriel Misehouy fikk for god tid, og doblet ledelsen etter 40 minutter.

Like før pause reduserte Trent Kone-Doherty etter forarbeid av Doak, som kom seg til innlegg. Det var ikke ufortjent at Ajax ledet til pause.

Innbytter David Kalokoh la på til 3-1 til vertene etter pause, da han banket til, og hadde litt flaks da ballen gikk via en uheldig Lee Chambers og i mål. Det ble høy temperatur mellom noen av spillerne etter scoringen, men ingen spillere ble vist ut.

Mot slutten var det mange spillere som lå nede med smeller, og de røde klarte ikke å etablere et skikkelig trykk mot Ajax-målet. Med resultatet har de røde to poengs forsprang ned til Ajax før siste gruppespillskamp mot Napoli i neste uke. De røde er fortsatt i god posisjon til å gå videre som gruppevinnere.

Lagoppstilling: Hewitson, Chambers, Quansah, McLoughlin-Miles, Corness, McConnell, Frauendorf, Clark, Doak, Kone-Doherty, Koumas