Gerrards tidligere assistent ser ut til å ta Gerrards tidligere jobb

Den tidligere akademitreneren i Liverpool FC er på vei nordover.

For fem dager siden sparket Rangers sin manager Giovanni van Bronckhorst. Nederlenderen hadde ledet Rangers til Europa League-finalen forrige sesong, og til gruppespillet i Champions League denne sesongen, men i hjemlig serie er de allerede ni poeng bak erkerival Celtic.

Rangers vil nå ha Steven Gerrards tidligere assistent tilbake, og denne gang som hovedtrener. Klubben har fått tillatelse til å snakke med Michael Beale om den ledige jobben på Ibrox Stadium, rapporterer The Athletic.

Beale tok over Queens Park Rangers i sommer, og ledet på et tidspunkt Championship. Da fikk han tilbud om jobb i Wolverhampton, men takket nei. Det virker som at en retur til Ibrox frister mer for 42-åringen.

Forventer at det skjer

Ifølge David Ornstein i The Athletic har Queens Park Rangers allerede startet jobben med å finne en erstatter, og det forventes at Beale kommer til å takke ja.

Beale har en veldig interessant CV. Han jobbet som U16 og U23-trener på akademiet i Liverpool, og hadde også et år som assistentmanager i Sao Paolo i brasiliansk fotball. Han returnerte til LFC og hjalp Steven Gerrard med U18-laget, før han ble en del av trenerteamet rundt Liverpool-legenden både i Rangers og i Aston Villa. Managerjobben i QPR var den første han har hatt på egenhånd.

Gerrard er selv arbeidsledig etter at han mistet jobben i Rangers, men Rangers-legender som Ally McCoist og Kris Boyd har ikke hatt noen tro på at han vil komme tilbake. Nå ser det heller ut til at det er hans tidligere høyt verdsatte assistent som tar over.