Steven Gerrard erstatter én tidligere Liverpool-akademitrener med en annen

Neil Critchley gir seg i Blackpool for å bli Gerrards assistent.

Denne uken mistet Steven Gerrard sin assistent gjennom fire år i Rangers og Aston Villa, da Michael Beale tok managerjobben i Queens Park Rangers.

Etter å ha blitt linket til Xabi Alonso og flere andre navn, har Gerrard nå funnet sin nummer to – og igjen er det en med en klar tilknytning til Liverpool.

Hans nye assistent er Neil Critchey!

Har imponert i Blackpool

Det må sies å være ganske overraskende at Critchley forlater Bloomfield Road nå. Han kom til Blackpool i mars 2020, og ledet klubben til opprykk til Championship etter å ha vunnet playoff.

RYKKET OPP: Under Critchleys ledelse rykket Blackpool opp til Championship.

RYKKET OPP: Under Critchleys ledelse rykket Blackpool opp til Championship.

Han ledet så oransjetrøyene til 16. plass i Championship forrige sesong.

– Vi er skuffet over å miste ham, men takker han for alt han har oppnådd i tiden sin på Bloomfield Road, og ønsker lykke til videre i Premier League med Aston Villa, sier Blackpool-eier Simon Sadler i en pressemelding

Ledet Liverpool i to kamper

Critchley var Liverpools U18-sjef fra 2013 til 2017, og ledet U23-laget mellom 2017 og 2020. Han var klubbens U23-sjef samtidig som Gerrard ledet U18.

Han har faktisk ledet førstelaget fra sidelinjen to ganger.

Den første gangen var i kvartfinalen i ligacupen i 2019/20-sesongen, da hele Liverpools førstelag var i Qatar for å spille VM for klubblag, og de røde likevel måtte stille lag mot Aston Villa på Villa Park. Da ble det tap 5-0.

Den andre gangen var i FA-cupens fjerde runde i 2020 mot Shrewsbury, da førstelaget var på en vinterpause som Jürgen Klopp hadde lovet. Denne gang ledet Critchley et ungt mannskap til 1-0-seier, etter et selvmål.

LEDET FØRSTELAGET: Neil Critchley var vikar for Jürgen Kopp to ganger og ledet førstelaget.

LEDET FØRSTELAGET: Neil Critchley var vikar for Jürgen Kopp to ganger og ledet førstelaget.