Kuyt sin sønn ble peppersprayet i Paris

Dirk Kuyt og sønnen havnet i kaoset utenfor Stade de France.

Dirk Kuyt var tilstede på Champions League-finalen på Stade de France forrige helg, og havnet i kaoset utenfor.

«Det var 30 minutter etter at Champions League-finalen egentlig skulle blitt sparket i gang, at det på et sete til venstre for meg på Stade de France kom en tenåring. Han kom gråtende, og lente seg frem mens han fikk trøst av sin far – den tidligere Liverpool-spilleren Dirk Kuyt», skriver Andy Mitten for The National News

På spørsmål om hva som hadde skjedd, svarte gutten: «Jeg ble peppersprayet utenfor».

Kuyt klar for sin første managerjobb

Flere av spillerne Rafael Benítez signerte for Liverpool har blitt managere etter spillekarrieren. Nå kan han sette et nytt navn på lista, og det er Kuyt.

Dirk Kuyt la fotballskoene på hyllen i mai 2017, etter at han hadde scoret hattrick i siste serierunde og sikret Feyenoord deres første Eresdivisie-tittel siden 1999.

Nederlenderen som scoret 71 mål på 285 kamper for Liverpool mellom 2006 og 2012, har torsdag blitt presentert som ny manager for ADO Den Haag.

– Jeg er veldig stolt over å meddele at jeg vil bli den nye treneren for ADO Den Haag. Jeg gleder meg til å sette i gang!, twitret han. 

På nest øverste nivå

ADO Den Haag røk i playoff om opprykk til Eresdivisie denne våren. Kuyts første store mål må være å få laget opp igjen på øverste nivå.

– ADO Den Haag er en fantastisk klubb, og jeg er glad for å kunne stå her i dag og starte på denne nye utfordringen som ny hovedtrener. Jeg er takknemlig for den varme mottakelsen jeg har fått, og at klubben har vist at de har tro på meg, sier han i en kommentar til klubbens nettsider.

TO MANAGERE: Både Dirk Kuyt og Steven Gerrard er nå managere.

TO MANAGERE: Både Dirk Kuyt og Steven Gerrard er nå managere.

Klubben har vunnet to seriemesterskap. Begge var under andre verdenskrig, i 1941/42, og 1942/43. De har spilt i Europa tre ganger. Det skjedde i cupvinnercupen i1968/69 og 1975/76, og i Europa League i 2011/12, da de røk ut i tredje kvalifiseringsrunde.

– Målene og ambisjonene til klubben var noe som appellerte enormt til meg, og vi skal sammen med alle i klubben sørge for at vi realiserer de målene.

Han erstatter Giovanni Franken, og bli klubbens femte manager på tre år. Også Alan Pardew har hatt en periode som manager for klubben.

Kuyt fikk sin UEFA Pro-lisens i 2021. Han har tidligere jobbet med Feyenoords U19-lag.