– Vi sviktet fullstendig

Andy Robertson er utrolig skuffet etter at VM-drømmen ble knust.

Skottland tapte 3-1 for Ukraina på Hampden Park, noe som har ført til en selvransakelse fra den skotske landslagskapteinen. 

Ukraina kom best i gang, og fikk kampens første mål ved Andriy Yarmolenko før pause. Etter pause la Roman Yaremchuk på til 2-0 til gjestene.

Callum McGregor reduserte da det gjensto 10 minutter – og da hjemmelaget trengte 2-2-målet som ga ekstraomganger la Artem Dovbyk på til 3-1.

Ukraina og Wales møtes på søndag for å gjøre opp om den siste billetten til VM.

– Det er skikkelig tungt å måtte vente i fire år til

– Dette var svært skuffende. Vi har ventet lenge på denne kampen, sa Andy Robertson til Sky Sports etter tapet var et faktum.

– Våre prestasjoner før denne kampen har vært veldig bra, men i vi møtte rett og slett ikke opp denne gangen. Ukraina kom raskere inn i kampen enn oss, og det bare fortsatte utover.

– Vi visste de ville bli slitne, men det ble for mye å ta igjen for oss. Vi spilte ikke slik vi ønsket, og det var det mest skuffende.

– VM glapp for oss, og vi sviktet fullstendig etter en positiv kvalifisering frem til nå. Dette var surt. Vi må reflektere over det som skjedde, men VM går uten oss, og vi må vente i fire år til. Det er skikkelig tungt.

– Som gruppe må vi stå sammen. Vi kan bare beklage til fansen for at vi skuffet dem, børste av oss støvet, og gjøre et nytt forsøk.