Dette er når Liverpool-spillernes kontrakter løper ut

Fem Liverpool-spillere har kontrakter som løper ut denne måneden, og fem til kan bli Bosman-spillere neste sommer.

Sesongen 2021/22 er over, og det kan bli en travel sommer på transferfronten for Liverpools del. Fem spillere er ferdige i Liverpool i slutten av denne måneden, om partene ikke kommer til enighet om en kontraktforlengelse.

Det som allerede er klart er at Divock Origi forlater Liverpool i løpet av denne måneden. Belgieren vil signere for AC Milan, og spille for det italienske mesterlaget neste sesong.

Loris Karius og Ben Woodburn vil antagelig forlate klubben som Bosman-spillere, så gjenstår det å se hva som skjer med Adrian og James Milner. Visekapteinen har tilbud om en kontraktsforlengelse på ett år, der lønnen skal være svært prestasjonsbasert. Yorkshire-mannen vurderer nå sine alternativer. Klopp har gjort det helt klart at han ønsker å beholde Milner. Veteranen har vært på Anfield i sju år, og har blitt en viktig brikke også utenfor banen. 36-åringen spilte 39 kamper denne sesongen, men dette var den første sesongen han ikke scoret mål for Liverpool. 

Når det gjelder Woodburn, så valgte Liverpool å låne ham ut til Hearts i fjor sommer. Han har nå returnert til Merseyside etter å ha spilt 30 kamper for den skotske klubben. 22-åringen har spilt bare elleve kamper for Liverpools førstelag, og den siste av disse var da han kom inn fra benken sent i 4-0-seieren over Brighton i siste ligarunde i 2017/18-sesongen. Tiden etter det har han stort sett tilbrakt på lån. Han er fortsatt såpass ung at Liverpool kan ha krav på et kompensasjonsbeløp, avhengig av hvilken klubb han går til.

Femtekeeper Karius har ikke spilt for Liverpool siden Champions League-finalen i 2018, hvor han fikk mesteparten av skylden for tapet for Real Madrid. Hans Liverpool-karriere har i realiteten vært over lenge. Han fikk 49 kamper for Anfield-klubben, og alle disse kom i løpet av hans to første sesonger på Merseyside. Etter det har han vært utlånt til Besiktas og Union Berlin, uten at han klarte å spille seg til en permanent overgang. Liverpool forsøkte å bli kvitt Karius i januar, men ingen klubber viste interesse for ham da. 

Viktige spillere går inn i sitt siste kontraktsår

Til ennå større bekymring for Liverpool-supporterne er spillerne som blir Bosman-spillere neste sommer, og som dermed allerede kan signere prekontrakt med en klubb i utlandet etter nyttår. 

Av disse har Mohamed Salah vært bastant på at han tar ett år til i Liverpool, men han blir Bosman-spiller etter det året dersom Liverpool ikke gir ham bedre lønnsbetingelser enn han er blitt tilbudt så langt. Han har bebudet at han i så fall går kontrakten ut, og skriver under for en annen Premier League-klubb sommeren 2023.

Roberto Firmino har uttalt at han gjerne signerer en ny Liverpool-kontrakt, da han ønsker å bli i klubben, mes Sadio Mané har signalisert at han ønsker seg ny utfordringer etter seks år i klubben.

Liverpool ønsker å tilby Naby Keita en kontraktsforlengelse, mens Alex Oxlade-Chamberlain er til salgs om det rette budet kommer. 

Sheyi Ojo får neppe noen kontraktsforlengelse, og vil trolig signere for en klubb på et lavere nivå.

Flere sentrale spillere har langtidsavtaler

Sett bort fra de spillerne som er nevnt over er kjernen i laget på langtidskontrakter.

Førstekeeper Alisson Becker signerte en ny seksårskontrakt så sent som i august i fjor. Sidebackene Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson er bundet til klubben i henholdsvis tre og fire år til, og det samme gjelder midtstopperne Virgil van Dijk (3) og Ibrahima Konate (4).

De to andre stopperne, Joe Gomez og Joel Matip har kontrakter som løper ut om to år. 

På midtbanen har Thiago Alcantara bare to år igjen, mens kaptein Jordan Henderson og Curtis Jones har tre. Den solide brasilianeren Fabinho har kontrakt med Liverpool i fire år til, og det samme gjelder stortalentet Harvey Elliott.

Relativt nyankomne angripere som Diogo Jota og Luis Diaz har kontrakt med Liverpool i henholdsvis tre og fem år til.

VIL GJERNE BLI I KLUBBEN: Roberto Firmino har uttalt at han gjerne signerer en ny Liverpool-kontrakt.

VIL GJERNE BLI I KLUBBEN: Roberto Firmino har uttalt at han gjerne signerer en ny Liverpool-kontrakt.

Kontrakt til 30. juni 2022

Divock Origi
Loris Karius
Ben Woodburn

Kontrakt til 30. juni 2023

Roberto Firmino
Alex Oxlade-Chamberlain
Sadio Mané
Mohamed Salah
Naby Keita
Sheyi Ojo
Adrian

Kontrakt til 30. juni 2024

Thiago Alcantara
Takumi Minamino
Joel Matip
Joe Gomez
Sepp van den Berg

Kontrakt til 30. juni 2025

Jordan Henderson
Virgil van Dijk
Trent Alexander-Arnold
Curtis Jones
Kostas Tsimikas
Diogo Jota
Nathaniel Phillips
Ben Davies
Neco Williams

Kontrakt til 30. juni 2026

Fabinho
Andy Robertson
Caoimhin Kelleher
Harvey Elliott
Rhys Williams
Ibrahima Konate

Kontrakt til 30. juni 2027

Alisson Becker
Luis Diaz