Liverpool krever rundt 50 millioner euro for Mané

Sportsdirektør Julian Ward har fått oppgaven med å finne en erstatter for Sadio Mané dersom senegalseren blir solgt i sommer.

Sadio Mané har bare ett år igjen av sin kontrakt med Liverpool, og har gitt Anfield-klubben beskjed om at han ønsker nye utfordringer etter seks år på Anfield.

Bayern München er favoritter til å bli senegaleserens nye arbeidsgiver, men da må tyskerne grave dypt i lommeboka. I tyske medier har det vært snakket om en overgangssum på 30 millioner euro, men Liverpool krever ifølge James Pearce i The Athletic rundt 50 millioner euro.

Liverpool fremskyndet sine planer om å kjøpe Luis Diaz da de kjøpte ham for 50 millioner pund fra Porto i januar. Divock Origi forsvinner til AC Milan som Bosman-spiller, og dersom også Mané drar, betyr det at Jürgen Klopp trenger å forsterke angrepsrekka ytterligere. 

Stor interesse for Minamino

Pearce skriver at Liverpool også forventer stor interesse for Takumi Minamino, som var klubbens toppscorer i begge de nasjonale cupene forrige sesong. Liverpool verdsetter japaneren til rundt 17 millioner pund. Inter og Leeds har vist interesse tidligere.

The Athletic melder at Liverpool hadde samtaler om en potensiell Bosman-overgang for Kylian Mbappe tidligere i år, men det ble raskt klart at dette var noe Anfield-klubben ikke hadde råd til. Dermed ble det en kamp mellom Paris Saint-Germain og Real Madrid om den franske spissen, og han valgte til slutt å fortsette karrieren i PSG. 

Liverpool har tidligere vist interessere for Lilles canadiske landslagsspiller Jonathan David og West Hams Jarrod Bowen. 

Firmino ønsker å bli værende i Liverpool

I tillegg til Mohamed Salah og Mané, går også Roberto Firmino, Naby Keita og Alex Oxlade-Chamberlain inn i det siste året av sine kontrakter. Pearce melder at Firmino ønsker å bli værende i Liverpool.

– Jeg er veldig lykkelig her, og jeg ønsker å bli værende, har brasilianeren uttalt. 

Liverpool håper også å bli enige med Keita om en kontraktsforlengelse, mens Oxlade-Chamberlains fremtid nok vil avhenge av om han selv ønsker seg bort eller ei. Den tidligere Arsenal-spilleren spilte ikke et eneste minutt de to siste månedene av sesongen. Liverpool vil lytte til bud, ifølge Pearce.

Visekaptein James Milner er Bosman-spiller allerede nå i sommer, og han vurderer nå om han skal fortsette i Liverpool på en ny ettårskontrakt eller om han skal flytte på seg til en klubb hvor han får mer spilletid. 36-åringen har mange beilere.