Salah vil til en annen Premier League-klubb etter neste sesong om det ikke blir enighet med Liverpool

Mohamed Salah krever ikke sikkerheten en fireårskontrakt gir, og er villig til å signere en toårskontrakt om Liverpool innfrir hans lønnskrav.

Mohamed Salahs kontraktsituasjon har vært ett hett tema i snart ett år. Egypterens avtale løper ut neste sommer, og James Pearce i The Athletic skriver at Liverpool-spissen kommer til å takke nei til alle forsøk på å prise ham bort fra Anfield denne sommeren. 

Salah er fast bestemt på å spille for Jürgen Klopps lag også i 2022/23, selv om det skulle komme tilbud fra andre storklubber i Europa. 

Etter neste sommer er det imidlertid mer uklart hvor Salahs fotballfremtid ligger.

– Dersom 29-åringen ikke får et betydelig bedre kontraktstilbud fra Liverpool kommer han til å forlate klubben gratis etter neste sesong, slår Pearce fast. 

Ønsker å bli værende i Premier League

The Athletic-journalisten skriver at Salah i et slikt scenario foretrekker å fortsette karrieren i Premier League, i stedet for å flytte til et nytt land.

Pearce tror denne sommeren blir helt avgjørende for hvor Salah fortsetter karrieren.

Liverpools eiere har sagt at de ønsker å beholde Premier Leagues toppscorer, men klokken tikker, og Salah går nå snart inn i de siste tolv månedene av kontrakten han signerte sommeren 2018.

Det er ifølge The Athletic Fenway Sports Group-president Mike Gordon som har hatt samtalene med Salahs agent Ramy Abbas, og ikke utgående sportsdirektør Micahel Edwards eller hans etterfølger Julian Ward.

Pearce opplyser at partene ikke har møttes ansikt til ansikt siden desember, da Abas fløy fra Dubai til Miami for å møte Gordon. 

– Under de samtalene kom det frem at det var en enorm avstand mellom hva den ene parten ønsket og hva den andre parten var villig til å gi. 

Pearce opplyser at kilder nær spilleren hevder at Salah fikk tilbud om en lønnsøkning på 15 prosent i forhold til den nåværende kontrakten hans.

Liverpool håper fortsatt på et kompromiss

Salah fyller 30 år om et par uker. Han har gjort 156 mål på 254 kamper for Liverpool siden Anfield-klubben betalte Roma 43,9 millioner pund for egypteren sommeren 2017. 

Denne sesongen gjorde han 31 mål i alle turneringer, noe som er hans nest beste sesong i Liverpool-karrieren når det gjelder antall scoringer. Han ble delt toppscorer i Premier League med Tottenhams Son Heung-min. Begge gjorde 23 mål. 

Pearce skriver at Salah er fornøyd med livet i Liverpool, og har slått rot i Cheshire sammen med kona Magi og døtrene Makka og Kayan. Men han ønsker en kontrakt som han mener gjenspeiler hans verdi for et lag som kjemper om de største trofeene i europeisk fotball. 

The Athletic skriver at Salah er villig til å akseptere en toårskontrakt dersom han får den lønnen han føler er riktig. Han krever med andre ord ikke sikkerheten en fireårskontrakt gir.

Pearce melder at Liverpool snart vil gjøre et nytt forsøk på å komme frem til et kompromiss med Salah.