Liverpools stjerneduo har nesten ikke vært skadet selv om begge har rundt 100 timer med kampaction

Liverpools stjerneduo har reist mer enn to ganger rundt jordkloden for å spille kamper denne sesongen.

Mohamed Salah har reist 93 000 kilometer denne sesongen med klubb- og landslag, mens Sadio Mané ikke er langt bak med 85 000 km. Begge har dermed tilbakelagt en distanse i forbindelse med kamper som er mer enn to ganger rundt jorden.

Nå oppfordrer den globale spillerforeningen, Fifpro, til at det må tas mer hensyn til belastningen på spillerne, melder The Times. De mener at denne rovdriften ikke kan fortsette.

Liverpools reise til Paris i forbindelse med lørdagens Champions League-finale er av det korte slaget sammenlignet med mange av reisene som Mané har lagt ut på med Senegal og Salah med Egypt. 

Når duoens elleve måneder lange sesong omsider tar slutt etter kvalifiseringskampene til Afrikamesterskapet i juni vil Mané og Salah ha spilt 69 kamper hver denne sesongen, inkludert preseasonkamper. 

Ifølge The Times er over 60 prosent av kampene duoen har spilt for Liverpool i en såkalt kritisk sone. Dette er når spillerne har færre en fem dagers hvilke mellom kampene. Vitenskaptelige studier viser at spillerne da har betydelig større risiko for å få muskelskader, ifølge Fifpro, som nå krever at det må gå lenger tid mellom kampene.

Liverpool har en meget profesjonell medisinsk stab, som også består av sportsvitenskapsfolk. Salah og Mané har nesten ikke vært skadet denne sesongen. Mané har ikke hatt noen muskelskader, mens Salah har hatt en liten lysekade.

Manés skader denne sesongen

25. januar

Fikk en kraftig smell i hodet da han kolliderte med Kapp Verdes keeper i åttendedelsfinalen i Afrikamesterskapet. Fortsatte kampen, og scoret det første målet, før han måtte byttes ut. Var tilbake i full trening med Senegal-troppen igjen tre dager etterpå.

11. november

Angriperen fikk en smell i ribbeina etter en hodeduell mot Togo, og måtte byttes ut etter 27 minutter. Etter å ha vært på røntgen ble han sendt hjem til Liverpool før kampen mot Kongo den 14. november. Senegaleseren var tilbake i full trening den 16. november, og to dager senere bekreftet Jürgen Klopp at Mané var klar for innsats mot Arsenal.

Salahs skader denne sesongen

14. mai

Ble byttet ut etter 33 minutter av FA-cupfinalen mot Chelsea, etter å ha fått et lyskeproblem. Var tilbake på AXA Training Centre fredag 20. mai.

12. mars

Fikk en skade i venstre fot da han fikk blokkert et skudd like etter at han hadde gjort Liverpools andre mål på straffespark etter en drøy times spill mot Brighton. Etter kampen sa Jürgen Klopp at egypterens fot hadde blitt overstrekt da han fikk et skudd blokkert, men Salah selv trodde ikke skaden var alvorlig.
Han trente igjen tirsdag 15. mars.

Som vi ser er det bare seks dager at Mané ikke har klart å trene, mens Salah har en fraværsdag mer.

Dette er nesten utrolig med tanke på at begge spillerne nådde finalen i Afriakmesterskapet og lenge jaktet en kvadrupel med Liverpool. Mané har spilt 5458 minutter denne sesongen, mens Salah passerte 100 timer, altså 6000 minutter, mot Wolverhampton på søndag.