– Kunne ikke ha drømt om mer

Ibrahima Konaté i drømmeland før Champions League-finalen som skal spilles i midtstopperens fødeby.

Ibrahima Konaté ble født i Paris før fotballen førte ham via Sochaux-Montbéliard, RB Leipzig og til Liverpool. Lørdag er han tilbake i hjembyen og klar for sin aller første Champions League-finale. Midtstopperen, som fylte 23 år onsdag, røper at han er i drømmeland. 

– Det er utrolig. Jeg kunne ikke ha drømt om mer, sier Konaté i et intervju med UEFA, gjengitt av liverpoolfc.com. 

Samtidig er franskmannen klar på at han ikke kan ta noe på forskudd - selv om han fremdeles er ubeseiret i Liverpool-drakt. 

– Vi vet at vi skal møte et veldig godt Real Madrid-lag, så vi må være godt forberedt. 

Bedre enn forventet

Konaté har spilt 28 kamper for Liverpool og har altså fremdeles til gode å oppleve et tap. Med tre mål og to trofeer i bagasjen før sesongens 63. og siste kamp er det all grunn til å smile for den sympatiske stopperen. 

– Det har gått bedre enn forventet, sier han. 

– Jeg visste at forventningene kom til å være høye og at det kreves mye av deg, men det vi har oppnådd denne sesongen er unikt. Jeg vet ikke om noe liknende har skjedd i klubbens historie. Nå må vi bare fortsette i samme spor for å få enda mer å juble for, sier Konaté. 

I The Athletic kunne vi onsdag lese at Konaté nøt godt av en hel sesongoppkjøring med Liverpool. Allerede i mai i fjor ble det klart at overgangen var gjennomført, og i intervjuet med UEFA sier Konaté at mye handlet om å tilpasse seg det nye livet i England. 

– Jeg måtte bli vant til klubben, hvordan laget spiller og hva manageren ønsker. I tillegg hadde jeg selvsagt et håp om å vinne et trofé, sier han. 

Vil se tilbake etter sesongen

Med to scoringer mot Benfica i kvartfinalene har Konaté virkelig bidratt til at de røde er der de er. Han har spilt hele syv kamper i Champions League denne sesongen og håper nok å bli valgt også på lørdag. 

– Da jeg scoret igjen i returkampen trodde jeg at jeg drømte, men du har ikke tid til å nyte det lenge, for det er alltid en ny kamp tre dager senere, sier han. 

– Så jeg vil nok se tilbake på de øyeblikkene ved sesongslutt, forhåpentligvis med enda et trofé i bagasjen, sier Konaté.