Julian Wards første store test blir å løse Mané-floken

Liverpools nye sportsdirektør vil virkelig få sin ilddåp i sommer.

Smilene satt løst da Liverpool gjennomførte sin parade gjennom byen søndag for å feire triumfene i FA-cupen og ligacupen. Unntaket var den vanligvis muntre og opplagte Sadio Mané, som virket veldig alvorstynget dagen etter Champions League-nederlaget for Real Madrid. 

Paul Gorst i Liverpool Echo mener at Manés ansikt avslørte at dette er en spiller som ønsker seg bort etter seks år på Anfield, selv om senegaleseren fortsatt ikke har uttalt det offentlig selv.

To alternativer

Med bare tolv måneder igjen av kontrakten har Liverpool to valg når det gjelder Mané. Enten beholde ham ut kontrakten, mot spillerens vilje, og la ham gå gratis til en ny klubb neste sommer, eller forsøke å få best mulig overgangssum for ham i sommer.

Bayern München har vært linket til Mané, og en overgangssum på 25 millioner pund har vært nevnt i Tyskland. Liverpool har imidlertid gjort det klart at de vil kreve et betydelig høyere beløp dersom det skal være aktuelt å gi slipp på mannen som har gjort 120 mål i løpet av sine seks år på Merseyside.

Dersom det skal være aktuelt å sette seg ved forhandlingsbordet for Liverpool, må de også finne en erstatter først.

Denne floken blir innkommende sportsdirektør Julian Wards første store oppgave i sommer, når han nå erstatter Michael Edwards. Det store spørsmålet for ham blir om Mané er så verdifull for Liverpool at de skal beholde spilleren i ett år til, mot hans vilje, for å få mest mulig ut av ham før han da vil forlate klubben på Bosman-overgang sommeren 2023. Dette alternativet vil også gi Liverpool-ledelsen et ekstra år til å finne den perfekte erstatteren.

Liverpool ønsket opprinnelig å forlenge Manés kontrakt, og hadde planer om å snakke med hans agent, Björn Bezemer, om dette etter Champions League-finalen. Det virker nå uaktuelt, selv om Mané ikke har sagt noe offentlig om saken selv ennå.

EN FLOKE: Trioen Jürgen Klopp, Julian Ward og Michael Gordon må finne ut hvordan de skal håndtere Mané-saken i sommer.

EN FLOKE: Trioen Jürgen Klopp, Julian Ward og Michael Gordon må finne ut hvordan de skal håndtere Mané-saken i sommer.

Echo hevder at Liverpool vil kreve over 40 millioner pund for Mané. Det er utvilsomt ikke lett å finne en erstatter til en spiller med hans egenskaper og allsidighet. Mané kan spille på alle plassene i angrepsrekka, og er nesten aldri skadet. 

Luis Diaz ble hentet til Liverpool i januar, men colombianeren blir ikke sett på som Manés erstatter av Liverpool-ledelsen. 

Med Divock Origi på vei til AC Milan, og interesse for Takumi Minamino fra andre klubber, vil Liverpool uansett måtte se seg om etter flere angrepsspillere i sommer. Julian Ward vil utvilsomt få en travel første sommer som klubbens nye sportsdirektør.