– Har alltid drømt om å spille VM med Brasil

Fabinho håper gå hele veien i sitt første VM-sluttspill.

Liverpools defensive midtbanespiller er med i sitt første verdensmesterskap. Hans plass i Brasil-troppen er selvskreven selv om han ikke er landslagssjef Tites førstevalg på midtbanen. 

Torsdag vant brasilianerne 2-0 over Serbia i sin første kamp i årets mesterskap. Mens klubbkamerat Alisson voktet buret, måtte Fabinho se kampen fra benken. Dermed venter han fremdeles på sin VM-debut, men for 29-åringen er det stort bare å være på plass i mesterskapet. 

– Dette er min største drøm. Jeg har alltid drømt om å spille VM med Brasil, sier han i et intervju med liverpoolfc.com.

Fra supporter til spiller

Hele livet har Fabinho fulgt sine helter spille for det som for mange er det største man kan vinne som fotballspiller. Nå er han der selv, når Brasil skal jakte sin første VM-tittel på 20 år.

– I foregående mesterskap har jeg vært en supporter som har sett alt fra utsiden. Det å være her i mesterskapet med Brasil blir veldig spesielt, og jeg håper vi kan vinne turneringen. Jeg synes vi har et av de sterkeste lagene, sier han.¨

På spørsmål om hvem som er de største konkurrentene, peker Fabinho på landslag der klubbkameratene Ibrahima Konaté, Jordan Henderson og Trent Alexander-Arnold er i troppen. 

– Frankrike er de største favorittene i mine øyne, men England har også et av de sterkeste lagene, sier han.

– Fordelen vår er at dette er VM nummer to med Tite so sjef, og laget har spilt veldig mye sammen. Atmosfæren i troppen er god og vi ønsker å bli legender i Brasil ved å vinne turneringen, sier han.

Mange kjente fra Premier League

Hele ti av de 26 spillerne i Brasil-troppen spiller til daglig i Premier League. 

– Det er alltid fint når det kommer en ny brasilianer til ligaen, for det er verdens beste turnering. Det gjør godt for deg å spille der de beste i verden spiller. Slik var det for meg. Jeg har vært i Premier League i fem sesonger og har blitt en bedre spiller og fått mer erfaring som følge av det, sier Fabinho.

Brasils neste kamp er mot Sveits på mandag. Vinner de den kampen er avansementet allerede sikret, og da blir mulighetene for spilletid større for Fabinho når Kamerun er motstander i den siste kampen i gruppespillet.

Fabinho står med 28 landskamper, men har ikke vært med på å vinne et trofé med Brasil. Han var ikke i troppen da de vant Copa America i 2019, og i fjor endte det med finaletap mot Argentina i samme turnering.

Fotball-VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.