Fabinho var bekymret for hva landslagssjefen tenkte etter Klopps kommentarer

Jürgen Klopp mente Tite brukte Fabinho for lite – og sa det rett ut.

I oktober 2020 hadde Fabinho pådratt seg en hamstringskade, og en brasiliansk journalist spurte Jürgen Klopp etter en seier i Champions League mot Midtjylland om hvilken betydning det ville få for det brasilianske landslaget.

– Jeg er ikke sikker på om Tite vil være så bekymret, for han bruker ham aldri. Så Fabinho vil nå trolig slippe å sitte på benken i de tre neste landskampene, men for oss er det åpenbart en stor nedtur, men vi vet ennå ikke omfanget, svarte Klopp den gang. Se klippet her.

Fabinho sin form har vært opp og ned denne høsten, men han kom med i landslagstroppen til Tite for VM i Qatar, og er på plass med troppen. Han forteller at kommentarene fra Klopp gjorde ham litt bekymret med tanke på landslagsfremtiden.

– Etter at jeg allerede hadde gjort posisjonen til min i Liverpool, og vunnet viktige titler, så overrasket Klopp meg litt med den uttalelsen da han snakket direkte til Tite. Da jeg hørte det, tenkte jeg «oi faen, det var sterke ord», sier han i et intervju med brasilianske UOL.

– Jeg lurte på hvordan Tite ville reagere, men han tok det rolig og bra. Klopp er eldre enn meg, så jeg kan ikke kontrollere hva han sier. Han har et veldig stort navn i fotballen, og vet hvor stor betydning uttalelsene hans kan få. Han bryr seg alltid om spillerne, om reisene de må ut på, slitasjen og alt, sier 29-åringen i intervjuet.

Har snakket med Klopp om landslagsfotball

Fabinho debuterte for Brasil allerede i 2015 under Dunga. Han har faktisk bare 28 landskamper, og da Brasil vant Copa America i 2019 var han ikke med, selv om han hadde storspilt for Liverpool den sesongen.

– Klopp har allerede snakket med meg om landslagsuttak, og jeg gjorde det klart at jeg alltid ønsket å spille for Brasil, og at drømmen min er å spille i et VM. Han forstår det. Han har sagt at han aldri spilte for landslaget, og ikke vet hvordan det føles, men at han forsto det, sier han.

– Jeg har aldri spilt profesjonell fotball for noen brasiliansk klubb, men når jeg blir spurt om det er noe som plager meg, er svaret nei. Jeg tok den muligheten jeg fikk tidlig, og fikk karrieren min i Europa, sier han.

På en video fra onsdagens trening som Ge Globo har publisert, var Fabinho litt hardhendt og uheldig med lagkamerat Bruno Guimaraes, og Newcastles midtbanespiller måtte halte inn til behandling.

Fabinho er én av seks midtbanespillere i den brasilianske VM-troppen. De andre er Bruno (Newcastle), Casemiro (Manchester United), Lucas Paqueta (West Ham), Fred (Manchester United) og Everton Ribeiro (Flamengo).

Brasil spiller sin første kamp i mesterskapet mot Serbia neste torsdag.