– Engelsken min er ikke god nok til å beskrive hvor god Mo Salah er

På pressekonferansen før kampen mot Tottenham hadde Klopp spøkt med at Salah hadde scoret «400 mål» mot Spurs.

Det er nok et stykke unna 400 – men i kveld scoret Mohamed Salah sitt 10. mål mot Tottenham. To av scoringene har kommet for Basel, mens to er i den røde drakten.

Salah viste seg igjen som en dødelig avslutter, og straffet Tottenham knallhardt i kampen på Tottenham Hotspur Stadium. Det er Liverpools første borteseier i Premier League denne sesongen.

– Engelsken min er ikke god nok til det, sa Jürgen Klopp på spørsmål fra Jan Aage Fjørtoft i Viaplay da han ble bedt om å beskrive sin toppscorer.

Han har nå 14 mål og fem målgivende i alle turneringer denne sesongen.

– Det var utrolig viktig. Hele laget la en stor innsats ned i dag, men du trenger en som scorer målene. Det var Mo i dag. Lidenskapen, arbeidsinnsatsen, det viktige defensive arbeidet hans – han spilte en kamp av topp klasse, og jeg er veldig fornøyd med ham, sa manageren videre.

Var forberedt på at det skulle bli tøft

Manageren tok ikke helt av med feiringene sine verken etter 1-0 eller 2-0. Det var det en grunn til.

– Tottenham er et lag som er kjent for comebackene sine. Med 2-0 kan du ikke tenke at vi er halvveis der. Jeg så i noen situasjoner i førsteomgangen at de hadde gode sjanser til å gi oss store problemer etter pause, sier Klopp.

– De gjorde de, men vi kom oss gjennom det, og det er det viktigste.

Dette var Liverpools andre seier på Tottenham Hotspur Stadium – men første gang med folk på tribunen.

Fjørtoft ville så høre om uken 55-åringen har hatt. For fire dager siden fikk han utmerkelsen «Freedom of the City of Liverpool».

– Den siste uken har vært en uke jeg ikke forventet. Jeg synes ikke at enkeltpersoner vanligvis fortjener slike utmerkelser, men hadde du vært på seremonien kunne du se hvor mye det betydde for alle, og hvor mye det betydde for meg, sier Klopp.

– Det er stort, og at jeg vil ha en tilknytning til denne byen og klubben for alltid er klart.

Liverpool har nå en travel uke foran seg før spillerne drar til Qatar for å spille VM. Mandag er det trekning av åttendedelsfinalene i Champions League, onsdag kommer Derby County til Anfield i ligacupen, og lørdag kommer Southampton med ny manager for den siste kampen før «VM-pausen» på fem uker.