Champions League-trekning:Det mest sannsynlige er et gjensyn med Sadio Mané. Dette er lagene Liverpool kan møte

Det er fire alternativer for Liverpool FC i mandagens trekning.

Mandag kl. 12.00 er det bare å sette seg til rette, for i det som har vært en vanskelig sesong for Liverpool FC, ser Champions League ut til å være det store håpet der en fortsatt henger med og kan drømme om et stort trofé denne sesongen.

Trekningen vises direkte på TV 2 Sport 1, TV 2 Play og UEFA.com. Vi kommer selvsagt til å dekke den fortløpende her på liverpool.no.

De røde kom seg gjennom gruppen som gruppetoer, og er med det andreseedet. Det betyr at de røde skal møte en vinner av en annen gruppe. Det at de tre andre engelske lagene vant sin gruppe, begrenser hvem Liverpool kan trekke i åttendedelsfinalen. Napoli utgår også, siden de var i samme gruppe i gruppespillet.

Første kamp skal spilles hjemme på Anfield i februar, med returoppgjør på bortebane i mars. De mulige datoene er 14/15 eller 21/22. februar hjemme på Anfield, og 7/8. eller 14/15. mars på bortebane.

Størst sjanse for Bayern

Det gjør at det er fire alternativer for Liverpool i mandagens trekning. Det er den regjerende mesteren Real Madrid, et gjensyn med Sadio Mané i Bayern München, eller et av de to portugisiske lagene Porto og Benfica – der sistnevnte vant gruppen på mest mulig dramatisk vis på onsdag.

Det er ikke så rett frem at det er 25 prosent sjanse for alle de fire mulige motstanderne. Det er fordi Bayern München, som gruppevinner i gruppe C, ikke kan møte Inter fra samme gruppe, eller de tyske lagene Eintracht Frankfurt, RB Leipzig eller Borussia Dortmund. Da gjenstår PSG, AC Milan, Club Brugge og Liverpool som muligheter.

Ifølge matematikeren MisterChip, som blant annet Daily Mail har sitert, vil Liverpool ha hele 39,8 prosent mulighet for å få Bayern i gruppen. Deretter følger Real Madrid på 20,6 prosent, og Porto og Benfica på 19,7 prosent hver.

Under følger en gjennomgang av de fire mulige lagene Liverpool kan møte.

Bayern München

Trener: Julian Nagelsmann
Gruppespillet: 18 av 18 mulige poeng (gruppe med Inter, Barcelona og Viktoria Plzen)
Forrige sesong i Champions League: Røk i kvartfinalen mot Villarreal
Tabellposisjon hjemlig serie: Ligger på 1. plass i Bundesliga etter 13 spilte runder (kan være nummer to etter Union Berlins kamp søndag)
Tidligere møter: Ni kamper. Liverpool har vunnet tre, fem uavgjorte og én Bayern-seier

MEST SANNSYNLIG: Ifølge matematikerne er det mest sannsynlig at Liverpool møter tysk motstand.

MEST SANNSYNLIG: Ifølge matematikerne er det mest sannsynlig at Liverpool møter tysk motstand.


Ifølge de som er gode i matematikk er Bayern altså Liverpools mest sannsynlige motstander, og det vil bety et gjensyn med Sadio Mané.

At en tredjedel av sesongen er ferdigspilt, uten at Bayern har stukket av i Bundesliga, må sies å være oppsiktsvekkende. Union Berlin har topper tabellen, men Bayern gikk forbi med sin seier på lørdag. Union Berlin kan ta igjen tabelledelsen søndag ettermiddag. Julian Nagelsmann sitt lag er fortsatt gedigne favoritter til å vinne sitt 11. strake ligagull

Bayern hadde en periode i september der resultatene ikke gikk veien, men har siden den gang fått snurret i gang igjen maskineriet, og vinner og vinner, både i hjemlig serie og i Champions League.

Det som var av kritikk mot Mané virker å ha stilnet. Han har hittil elleve mål og tre målgivende for sin nye klubb. Selv om de sikkert vil savne en så ekstrem målscorer som Robert Lewandowski, er ikke dette et lag som sliter med å score mål. Det har blitt 18 scoringer i Champions League og 38 i Bundesliga så langt. De siste ukene er det Eric Maxim Chuopo-Moting, som mange kanskje vil huske fra Stoke, som har stjelt overskriftene i Bayern. Han har fem mål og to målgivende på sine fire siste kamper for Bayern, som alle har vært fra start.

Dette var troppen til Bayern i Champions League-gruppespillet:

Målvakter: Manuel Neuer, Sven Ulreich
Forsvar: Dayot Upamecano, Matthijs de Ligt, Benjamin Pavard, Bouna Sarr, Lucas Hernandez, Noussair Mazroui, Josip Stanisic, Alphonso Davies
Midtbane: Joshua Kimmich, Leon Goretzka, Paul Wanner, Marcel Sabitzer, Ryan Gravenberch, Jamal Musiala
Angrep: Leroy Sane, Eric Maxim Choupo-Moting, Serge Gnabry, Kingsley Coman, Sadio Mané, Thomas Muller, Mathys Tel

Real Madrid

Trener: Carlo Ancelotti
Gruppespillet: 13 av 18 mulige poeng (gruppe med RB Leipzig, Shahktar og Celtic)
Forrige sesong i Champions League: Vant finalen i Paris mot Liverpool
Tabellposisjon hjemlig serie: Nummer to i La Liga. Tar tilbake tabelltoppen dersom de slår Rayo Vallecano på bortebane mandag kveld.
Tidligere møter: Ni kamper. Tre Liverpool-seire, én uavgjort og fem Real Madrid-seire.

SPILLEREN SOM GLAPP: Liverpool prøvde å kjøpe Aurelien Tchouameni før denne sesongen. Han endte i Real Madrid.

SPILLEREN SOM GLAPP: Liverpool prøvde å kjøpe Aurelien Tchouameni før denne sesongen. Han endte i Real Madrid.

Liverpool vet så altfor godt hva Real Madrid kan gjøre i denne turneringen, etter å ha tapt mot dem i finalene i både 2018 og 2022. Den spanske storklubben har på mange måter lykkes med et generasjonsskifte der, med en rekke unge og veldig lovende spillere som nå har blitt nøkkelspillere.

En kan bare se på midtbanen, der Real Madrid var raske med å slå Liverpool i kampen om Aurelien Tchouameni i sommer, da Kylian Mbappé til slutt endte med å bli i PSG. Det er på en midtbane der de allerede har veteraner som Toni Kroos og Luka Modric som har vært med på alt, og stortalenter som Eduardo Camavinga og Federico Valverde.

Real Madrid vant La Liga forrige sesong, og er favoritter til å gjøre det igjen. De har tatt 32 av 36 mulige poeng så langt, og kun Barcelona holder følge. Med seier mandag kveld vil Madrid igjen toppe tabellen foran sin erkerival.

Dette var troppen til Real Madrid i Champions League-gruppespillet:

Målvakter: Thibaut Courtois, Andriy Lunin
Forsvar: Dani Cavajal, Eder Militao, David Alaba, Jesus Vallejo, Nacho, Alvaro Odriozola, Antonio Rudiger, Ferland Mendy
Midtbane: Toni Kroos, Luka Modrdic, Eduardo Camavinga, Federico Valverde, Lucas Vazquez, Aurelien Tchouameni, Dani Ceballos,
Angrep: Eden Hazard, Karim Benzema, Marco Asensio, Vinicius Junior, Rodrygo, Mariano Diaz

Benfica

Trener: Roger Schmidt
Gruppespillet: 14 av 18 mulige poeng (gruppe med PSG, Juventus og Maccabi Haifa)
Forrige sesong i Champions League: Røk ut i kvartfinalen mot Liverpool
Tabellposisjon hjemlig serie: Topper Liga Portugal etter 11 spilte runder
Tidligere møter: 12 kamper. Sju Liverpool-seire, én uavgjort og fire Benfica

LINKET: De røde har blitt linket til Enzo Fernandez, som har imponert stort etter at han kom fra River Plate i sommer.

LINKET: De røde har blitt linket til Enzo Fernandez, som har imponert stort etter at han kom fra River Plate i sommer.

Det ble sagt at Liverpool kjøpte den beste spilleren i portugisisk fotball i januarvinduet, da Luis Diaz kom fra Porto - og at de så kjøpte den neste som tok over som den beste da Darwin Nunez kom inn fra Benfica i sommer. Benfica ser ut til å ha erstattet Nunez bra – for dette laget har sett strålende ut i Champions League og hjemlig liga så langt.

Det å ta seg videre fra den gruppen som gruppevinnere er veldig imponerende, og i hjemlig liga har de tatt 31 av 33 mulige poeng så langt. Kantspilleren David Neres fra Shahktar var sommerens dyreste kjøp, men det er den 21 år gamle argentinske midtbanespilleren Enzo Fernandez som har fått mest oppmerksomhet. Spilleren som kom fra River Plate har blitt linket til Liverpool denne høsten.

Den 21 år gamle spissen Goncalo Ramos har så langt scoret 12 mål denne sesongen, og kan bli den neste store eksporten fra portugisisk fotball. Med seg i angrep har han Rafa Silva, som trolig ville vært linket til alt som var av storklubber dersom han ikke allerede hadde rukket å bli 29 år gammel
Dette var troppen til Benfica i Champions League-gruppespillet:

Målvakter: Odysseas Vlachodimos, Helton Leite
Forsvar: Gilberto, Aljeandro Grimaldo, Lucas Verissimo, Alexander Bah, Mihailo Ristic, John Brooks, Nicolas Otamendi, Joao Victor, Antonio Silva, Morato
Midtbane: Fredrik Aursnes, Enzo Fernandez, Joao Mario, Chiquinho, Gil Dias, Paulo Bernardo, Florentino
Angrep: David Neres, Diogo Goncalves, Rodrigo Pinho, Rafa Silva, Petar Musa, Henrique Araujo, Goncalo Ramos, Julian Draxler, Diego Moreira

Porto

Trener: Sérgio Conceição
Gruppespillet: 12 av 18 mulige poeng (gruppe med Club Brugge, Leverkusen og Atletico Madrid)
Forrige sesong i Champions League: Ble nummer tre i gruppespillet, røk ut i åttendedelsfinale i Europa League
Tabellposisjon hjemlig serie: Midlertidig andreplass i Liga Portugal etter 12 spilte runder.
Tidligere møter: 10 kamper. Sju Liverpool-seire, tre uavgjorte og ingen Porto-seire.

GJENSYN? Det kan bli gjensyn med Marko Grujic dersom Liverpool trekker Porto.

GJENSYN? Det kan bli gjensyn med Marko Grujic dersom Liverpool trekker Porto.


Liverpool har gått til Champions League-finale tre ganger under Jürgen Klopp. Samtlige ganger har de røde møtt, og slått Porto. To ganger i utslagsrundene og én gang i gruppespillet. Det var nok ikke mange som trodde at det var Porto og Club Brugge som skulle ta seg videre, og at det var Bayer Leverkusen og Atletico Madrid som skulle ryke ut, da trekningen av gruppespillet ble gjort.

Porto vant ligaen foran både Sporting og Benfica forrige sesong, men har slitt mer i innledningen av denne, og er allerede åtte poeng bak Benfica. I sommer kjøpte de den unge midtstopperen David Carmo fra Braga for store penger, og den unge brasilianske kantspilleren Gabriel Veron, men det er stort sett spillerne vi kjenner til fra tidligere møter som bærer lasset fortsatt. Marko Grujic er fortsatt en del av dette laget, og har nå blitt 26 år gammel.

Dette var troppen til Porto i Champions League-gruppespillet:

Målvakter: Diogo Costa, Samuel Portugal, Claudio Ramos
Forsvar: Fabio Cardoso, Pepe, David Carmo, Ivan Marcano, Zaidu, Rodrigo Conceicao, Wendell
Midtbane: Matheus Uribe, Marko Grujic, Andre Franco, Otavio, Bruno Costa, Stephen Eustaquio
Angrep: Gabriel Veron, Mehdi Taremi, Pepe, Galeno, Danny Namaso, Joao Mario, Toni Martinez, Evanilson, Goncalo Borges

Premier League vil krysse fingrene

I Premier League har de en stor utfordring med de utsatte kampene på grunn av dødsfallet til Dronning Elizabeth i september.

Dette ble synliggjort av Dale Johnson i ESPN, da Manchester United ikke klarte å vinne sin Europa League-gruppe, og må ut i en ekstra runde. Da har de rett og slett ingen ledige midtuker igjen før sesongslutt, så tett kampene kommer i andre halvdel av sesongen.

I hovedkontorene til Premier League vil de derfor krysse fingrene for at Liverpool og Chelsea blir satt opp med kamper samme uke, slik at det blir en midtuke ledig der de kan sette inn den utsatte kampen på Stamford Bridge.

De har samme problem med Manchester City - Tottenham, som også må settes opp på en ny dato.