– Forrige sesong vant vi nesten alt, men spilte uavgjort to ganger mot Tottenham. Det er stort å vinne her

Jürgen Klopp er ikke interessert i å snakke ned prestasjonen mot Tottenham, da Liverpool vant sin første bortekamp i ligaen denne sesongen.

Liverpool klarte endelig å vinne en bortekamp i Premier League denne sesongen. Det gikk på sjette forsøk, etter to uavgjorte og tre tap på de første fem kampene.

Jürgen Klopp besinnet seg på begge scoringene til Mohamed Salah, men etter sluttsignalet jublet han på den gode gamle måten, og feiret foran de tilreisende fra Merseyside.

– Det var ikke planen min egentlig. Jeg hadde ikke lyst å gjøre det, men lot meg rive med, og tenkte at folk fortjente litt etter de tøffe tidene. De måtte reise mye rundt på Premier League-kamper før de fikk se oss ta de første tre poengene, sa Klopp på pressekonferanse etter kampen.

– Jeg lot meg rive med, men dette var stort. Det var absolutt stort. Før sluttsignalet gikk ville jeg ikke hatt mulighet til å gjøre det, for jeg var helt ferdig. Det var tøft. En veldig tøff kamp for alle. En strålende førsteomgang. Den var veldig, veldig, bra. God fotball, kontrollert, flotte mål, mål i verdensklasse, og så vet vi alle at Tottenham slår tilbake, sier han videre.

– Vi klarte det ikke forrige sesong

I andreomgangen så det ut til å være slitsomt for både spillere, manageren, supporterne og alle som så kampen på TV. Tottenham trykket på, og Liverpool forsvarte seg heroisk.

– De tar stor risiko, og spiller veldig direkte i disse øyeblikkene. De vender spillet, slår tidlige innlegg, og det gjør livet vanskelig for deg, for du kan ikke forsvare deg rett frem mot alle disse situasjonene. Det er mange kamper om andreballer, sier Klopp.

Liverpool hadde flere sjanser til å punktere kampen, uten å gjøre det. Slik Spurs har spilt i andreomganger denne sesongen, vil de aldri gi opp før dommeren blåser.

– Vi hadde våre øyeblikk der vi kunne kontre, men var ikke presise nok i de øyeblikkene. Det ville vært stort. Det var noen ganger der det var kontring etter kontring etter kontring stort sett. Dersom du kan score der og få det tredje målet så endrer det kampen, men vi kunne ikke gjøre det. Så scorer Tottenham sitt mål, som kommer etter godt spill, og vi måtte fortsette å kjempe.

– Vi gjorde det, og det likte jeg. Folk som har fulgt oss litt lenger vet at vi også når vi er på vårt beste – dersom du ønsker å vinne en bortekamp – så er dette en vanlig måte å gjøre det, så jeg er veldig fornøyd med det i kveld.

Det endte 2-2 og 1-1 mellom lagene forrige sesong. Klopp har fortsatt bare ett tap mot Tottenham, nå på 17 kamper.

– I fjor vant vi nesten alle fire turneringene, men spilte uavgjort to ganger mot Tottenham. Det å vinne her er utrolig vanskelig, sier manageren.