Kampkommentar Tottenham v LiverpoolLigasesongen lever videre etter viktig borteskalp

Mannskapet til Jürgen Klopp oppfører seg fortsatt som Robin Hood, ved å ta bra poeng mot de beste etter tap mot de svakeste.

Et forventet laguttak, selv om jeg fortsatt ikke helt kommer over den tilliten som manageren har gitt Harvey Elliott denne sesongen. Denne gang ble unggutten satt opp foran Jordan Henderson til en antatt krevende bortekamp mot Tottenham.

Godt å se Calvin Ramsey på benken, sammen med bl.a. Stefan Bajcetic. Jeg gleder meg allerede til å se dem mot Derby i ligacupen i midtuka.

For øvrig var det vel mest undring om hvilken formasjon Klopp ville benytte fra start.

Fin start med Mo

Situasjonen til Tottenham kan ligne den til Liverpool pr. i dag, men offensive skadeproblemer for Spurs og at de ofte ligger under ved pause og må rette det opp mot slutten.

Det var en nervøsitet før kampen, som nok gjaldt i begge leire, på og utenfor banen.

Liverpool startet bra, med Salah og Nunez som en trussel på topp for gjestene fra Merseyside. Spilte ikke Bobby Firmino litt lenger framme? Så får en diskutere om det var som en tilbaketrukket nier eller langt framme i en diamant.

De røde fikk denne gangen betalt, gjennom et fint angrep hvor ballen ble spilt fra høyre over til venstre, Andy Robertson fant Darwin Nunez inne i feltet, og på en dag hvor Liverpools nye angriper var ujevn i prestasjonene var det ingen feil på den korte pasningen til Mo Salah. Mo la ballen til rette med en nydelig førstetouch og sveipet inn ballen nede ved stolperota.

Det vekte hjemmelaget, og vi var litt heldig da Perisic headet i hodet til Alisson og ballen endte i stolpen og ut.

Er det bare meg, eller har «skulder mot skulder» begrepet blitt tøyet i Premier League denne sesongen? Gir du en skikkelig knuff inne i feltet så er det skulder mot skulder. Vel, ikke at jeg klager, men skubben til Trent Alexander-Arnold så ut som straffespark for meg. Jeg tør nesten ikke å si det, men var vi litt heldig totalt sett med dommerens avgjørelser denne gang?

Likevel var det Liverpool som styrte under mesteparten av 1. omgang, og var også effektive da Mo Salah løp igjennom etter en stygg feil fra Eric Dier og elegant lobbet over Lloris. 2-0 og en forventet en sedvanlig sluttspurt fra Spurs i 2. omgang.

DARWIN NUNEZ: Et uromoment for Tottenham.

DARWIN NUNEZ: Et uromoment for Tottenham.

Nervepirrende slutt

Avslutning fra Perisic i metallet del to, kom tidlig etter pause. Tottenham pøste på, men det ga også duoen Salah og Nunez god plass. Den neste scoringen ville i stor grad prege innspurten.

Akkurat da en begynt å få en følelse med at vertene hadde løpt av seg det meste, fant innbytter Kulusevski angrepsmakker Harry Kane inne i feltet, og landslagsspissen avsluttet pent i motsatt hjørne.

20 minutter igjen, pluss overtid, og det ble lange minutter.

Kanskje mer situasjoner enn store sjanser, men hvor innlegg og dødballer skapte en hektisk slutt for det røde forsvaret. Heldigvis holdt det kampen ut og sesongens første borteseier i ligaen var et faktum.

Ser litt bedre ut

Tapte poeng i kveld ville ha føltes tungt, slik Liverpool nå er i en posisjon i kjølvannet etter topp fire. Nå ble det en viktig seier i en helg hvor Chelsea, Manchester United, og da Tottenham tapte. Det kan bli de tre viktigste konkurrentene om kvalifisering til Champions League via ligaspillet, selv om det er lenge igjen.

Arsenal og Manchester City viser ingen svakhetstegn foreløpig, og et Newcastle som bare blir sterkere vil trolig handle igjen i januar.

Kampen nord i London friskmeldte ikke Liverpool, selv om vi noterte etter 1. omgangen at alle med en liverbird på brystet da fikk godkjent. Kanskje under tvil for Trent Alexander-Arnold og Harvey Elliott. Trent varierte strålende langpasninger med dristig og i overkant aggressivt forsvarsspill. Det hadde vært en drøm om at Calvin Ramsey snart kunne fått noen gjesteopptredener og lagt både litt press på scouseren, i tillegg til noen hvilepauser. Jeg skulle gjerne ønsket at Harvey hadde litt mer fart og fysikk, i tillegg til alt det tekniske og taktiske han har. Jürgen Klopp må åpenbart se noe potensielt stort der, slik han hele tiden benyttes.

Det ble en ny pakke med Darwin Nunez, med en del på grensen til klønete involveringer, men hvor han også hele tiden ga inntrykk av å være en trussel. I tillegg begynner samarbeidet med Mo Salah å sitte, og han kan bare lære av å se en mester i arbeid slik han satte inn to nye scoringer i dag. Jeg har sett det har vært nevnt at Sadio Mané var en enda viktigere spiller enn egypteren under tiden i LFC, men det blir vel ikke så mye nevnt fremover?

Virgil van Dijk har sett noe bedre ut i det siste og makker Ibrahima Konate ser som oftest ut som en million dollars, dog troende til å sende en litt sløv pasning av og til. Andy Robertson er også i god form, mens Fabinho kanskje hadde sin beste kamp for sesongen. Alisson Becker er en kar du helst ikke vil kritisere, da han bokstavelig talt har reddet Liverpool mange ganger også denne sesongen, men er han litt mer troende til å gjøre en blemme nå enn på en god stund?

Alt i alt ser det litt bedre ut, og så må det fullføres mot Southampton til helga slik at utgangspunktet etter VM er best mulig. 2-1 mot Tottenham lettet litt på frykten om at fjellet i de to siste tredjedelene av sesongen kan bli for høyt å bestige. Igjen med tanke på at topp fire må være et minimumsmål.

GÅR VIDERE: En fornøyd Jürgen Klopp etter at Liverpool nærmet seg Antonio Conte og Tottenham på tabellen.

GÅR VIDERE: En fornøyd Jürgen Klopp etter at Liverpool nærmet seg Antonio Conte og Tottenham på tabellen.