Har ikke fått noen dato for når finalerapporten skal være klar

Rapporten skulle være klar i slutten av november, men UEFA sier de ikke har fått noen konkret dato.

Rapporten om skandalefinalen fra det uavhengige panelet ledet av Dr. Tiago Rodrigues skulle etter planen overleveres UEFA i slutten av november, men den kan se ut til å la vente på seg. 

UEFA uttaler i alle fall til nyhetsbyrået PA at de ikke har fått noen konkret dato for når rapporten skal foreligge. 

«UEFA har foreløpig ikke fått noen konkret dato for når rapporten til det uavhengige panelet skal publiseres», skriver de ifølge Independent.

Det var UEFA som i sommer meldte at de hadde bestilt at rapporten skulle være ferdig til slutten av november.

Skal ha tatt til tårene

Rodrigues, som blant annet har vært utdanningsminister i Portugal, ble satt til å lede komiteen. Liverpool FC var i utgangspunktet skeptisk på grunn av portugiserens tette bånd til en av UEFA-presidentens nærmeste støttespillere, men de bekymringene er ikke lenger til stede. 

Komiteen, med Rodrigues i spissen, besøkte Liverpool i forbindelse med granskingsarbeidet, og ga inntrykk for at de tok supporterne og klubbens erfaringer på høyeste alvor. 

Independent skriver at Rodrigues på et tidspunkt skal ha tatt til tårene da enkeltsupportere fortalte hvordan de opplevde dramaet utenfor Stade de France og trakk paralleller til Hillsborough-tragedien i 1989. 

Arrangørskandalen i Paris førte til stor trengsel utenfor stadion, og finalen mellom Liverpool og Paris ble utsatt fordi mange supportere ikke hadde kommet inn før kampen egentlig skulle begynne. I tillegg ble mange supportere utsatt for voldsom oppførsel fra fransk politi, blant annet i form av bruk av tåregass.