I sommer streiket han for å bli Everton-spiller, men nå kan Ghana-helten bli rød

Mohammed Kudus har Thiago Alcantaras trøye på veggen hjemme.

Liverpool har kastet seg inn i kampen om Ajax-stjernen Mohammed Kudus, melder en av Nederlands mest profilerte fotballjournalister, Mike Verweij, i podcasten Kick-Off. Midtbanespilleren markerte seg sterkt da Ghana slo Sør-Korea 3-2 i gruppe H i VM, da han gjorde ghanesernes to siste mål og ble matchvinner.

Ifølge Sports World Ghana hadde Liverpool speidere på tribunene for å følge 22-åringen da Ghana spilte mot Portugal i deres første VM-kamp. I dag spilte den unge midtbanespilleren sin 20. landskamp, da han ble kampens store spiller mot Sør-Korea.

Kudus har tidligere innrømmet til The Guardian at han kunne ha blitt Everton-spiller i sommer, men overgangen falt i fisk.

Den unge ghaneseren spiller med nummer 20 på ryggen både for klubb- og landslag. 

Praktscoring på Anfield

Kudus har blitt kåret til banens beste spiller i to av Ajax sine Champions League-kamper denne sesongen, og han har gjort fire mål på seks kamper i turneringen, inkludert et kjempemål på Anfield i kampen som Liverpool vant 2-1 i høst.

– Jeg elsket å høre lyden av ballen som traff tverrliggeren før den gikk inn, sa Kudus til The Guardian om den scoringen.

Fem ligamål har det også blitt for 22-åringen denne sesongen, noe som er et høyt antall for en midtbanespiller. 

– Jeg spiller, scorer mål og hjelper laget mitt. Det er flott. Jeg er lykkeligst når jeg skaper ting for laget, lyder omkvedet fra den unge ghaneseren.

Mer enn ti spillere forlot Ajax i sommer. Kudus ønsket seg også bort, og nektet å delta på treningene for å få sin vilje. Derfor var han heller ikke å finne på laget da sesongen startet. Ajax nektet å gi etter, inkludert da Everton forsøkte seg.

– Jeg syntes Everton var en god mulighet for meg. Dette er min tredje sesong i Ajax, og dersom jeg ikke ser fremgang, hvorfor ikke prøve noe nytt?

Har Thiagos drakt på veggen hjemme

Kudus har den ni år eldre Thiago Alcantara som sitt store forbilde.

– Jeg elsket å se ham spille da jeg vokste opp. Jeg liker hans kreativitet og at han har det moro når han spiller. Da jeg spilte i Danmark fikk en venn av meg tak i trøyen hans. Det var fantastisk, uttalte den offensive midtbanespilleren med en fortid i Nordsjælland til Goal i oktober.

– Drakten henger hjemme, og jeg er veldig stolt av den. Selv om han har defensive oppgaver, så mister han ikke kreativiteten. Uansett hvor han spiller, så finner han alltid balansen mellom forsvarsspill og angrepsspill. Det er slik jeg ønsker å spille. 

Ble skadet i duell med Fabinho

2000-modellen har markert seg både i VM og i Champions League, og scoringen hans på Anfield i høst er nevnt. Like heldig var han ikke i sitt første møte med Liverpool, da de røde vant 1-0 i Amsterdam i Champions League i oktober 2020. Den da 20 år gamle Kudus måtte ut med en skade allerede etter ni minutter av kampen på Amsterdam Arena, på stillingen 0-0, etter å ha blitt taklet av Fabinho.

Dette var den første kampen i gruppespillet den høsten. Smellen førte til en meniskskade, som holdt Kudus ute av spill i resten av gruppespillet. Han var ifølge Transfermarkt ikke tilbake på banen igjen før i januar, og kom ikke skikkelig i form igjen før i slutten av februar.

Dersom Kudus skulle bli Liverpool-spiller vil han føye seg inn i rekken av spillere som har havnet på Anfield etter å ha imponert mot Liverpool i Champions League, så som Luis Diaz, Darwin Nunez og Takumi Minamino.