Slår tilbake etter kritikk fra legende

Marco van Basten har igjen vært krass i sin kritikk av Virgil van Dijk.

Nederland har fått en god start på VM i Qatar med fire poeng etter to kamper før de skal møte vertsnasjonen i det siste oppgjøret i gruppespillet. Men etter 2-0 over Senegal i åpningskampen ble det en liten nedtur med bare 1-1 mot Ecuador, der det var søramerikanerne som dominerte oppgjøret. 

Etter kampen valgte den nederlandske legenden Marco van Basten å gi Virgil van Dijk skylden for baklengsmålet, som ble scoret av tidligere Premier League-spiller Enner Valencia. Han mente Liverpool-stopperen ble for passiv da spissen satte inn utlikningsmålet, og det er ikke første gang han har kritisert van Dijk offentlig.

– Han leder ikke laget. Han tar seg ikke av noe som helst i laget. Han lager lyder, men sier ingenting, sa van Basten ifølge Daily Mail.

Se scoringen her:

Etter Nations League-seierne over Belgia og Polen tidligere høst var også van Basten ute og slengte med leppa. 

– Van Dijk er den beste spilleren, men han tar lite initiativ. Det er rart at en så god spiller gjør så lite i det oppbyggende spillet for landslaget, sa van Basten. 

Svarer på kritikken

31-åringen, som er kaptein for Nederland og spiller sitt første store mesterskap med landslaget, fnyser av kritikken fra mannen som vant gullballen tre ganger i løpet av sin karriere. 

Van Dijk virker å være lei av å høre på Van Basten. 

– Det virker som han aldri er positiv, så hva skal jeg gjøre med det? Det er lett å sitte i studio og snakke, sier van Dijk ifølge Daily Mail. 

– At jeg mislykkes som kaptein? Hva skal jeg gjøre med det? Jeg stiller alltid opp, og jeg forsøker å lede laget så godt jeg klarer, sier van Dijk. 

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.