Lanserer mulige erstattere for Ward

Liverpool må finne en ny sportsdirektør, og to av de mest ettertraktede i Europa blir lansert som mulige kandidater.

Forrige ukes store nyhet i Liverpool FC var den overraskende oppsigelsen til sportsdirektør Julian Ward. Han hadde bare jobben i noen måneder før han ga beskjed om at han ønsker å gi seg etter sesongen, og nå må Liverpool lete etter hans erstatter samtidig som det ligger an til å bli et eierskifte etter at Fenway Sports Group har lagt klubben ut for salg. 

The Ahtletic har sett på mulige kandidater til å erstatte Ward, og listen over de gode kandidatene er ikke særlig lang. Sportsdirektørjobben er krevende, og etter å ha fått gode resultater med Michael Edwards og Ward er det veldig viktig at Liverpool treffer godt når de skal finne den neste. 

To av de heteste kandidatene er to som blant annet kan skryte av å ha hentet Sadio Mané tidligere.

Mitchell og Freund

Monacos sportsdirektør Paul Mitchell er en av to aktuelle kandidater utenfra som The Athletic peker på. Mitchell har en imponerende CV. Han har tidligere jobbet for Southampton, Tottenham og RB Leipzig og kan skryte av å ha halet i land noen solide overganger.

Han hentet Sadio Mané til Southampton, Heung-min Son til Tottenham og Christopher Nkunku til RB Leipzig, for å nevne noen. I Monaco har han fått mye skryt for å ha hentet inn unge og spennende spillere. 

Mitchell har halvannet år igjen av kontrakten i Monaco, men skal ha uttalt tidligere at han ønsker å jobbe i England en dag.

En annen ettertraktet mann er Christoph Freund, som i dag jobber i Red Bull Salzburg. Han ble meldt så godt som klar for Chelsea tidligere i høst, men til slutt bestemte han seg for å bli i den østerrikske klubben, der han er under kontrakt helt frem til 2026. 

SOLID: Christoph Freund har gjort mange gode signeringer for Red Bull-systemet.

SOLID: Christoph Freund har gjort mange gode signeringer for Red Bull-systemet.

45-åringen vil altså koste skjorta, men han kan vise seg å være verdt det. Han har blant annet hentet Erling Braut Haaland, Naby Keita og selvsagt Mané inn i Red Bull-systemet, som Liverpool har et godt forhold med. 

Ifølge The Athletic vil Freund kreve overtalelse for å komme til Anfield, og han må få det for seg at Liverpool er det perfekte prosjektet.

Fallows eller Hunter?

Da Liverpool skulle erstatte Edwards var det helt naturlig med en etterfølger som allerede var i klubben, nemlig Ward, som nesten fikk et helt år me opplæring før han tok over rollen på fulltid. 

I dag er det ingen som har den rollen Ward hadde i fjor, og ettersom oppsigelsen kom som en overraskelse er ingen intern etterfølger pekt ut på nåværende tidspunkt.

To ansatte som kan være aktuelle kandidater er rekrutteringssjef Dave Fallows og sjefsspeider Barry Hunter. De har vært i klubben helt siden 2012 og bidratt sterkt til suksessen de røde har hatt på overgangsmarkedet.

The Athletic skriver at det på nåværende tidspunkt virker usannsynlig at det blir en intern forfremmelse, nettopp fordi ingen har fått den nødvendige opplæringen i rollen.

Det kan også være Liverpool går for en modell uten sportsdirektør, og at Jürgen Klopp i stedet vil få enda mer å si på overgangsfronten.