«Klopp prøvde å overtale Ward»

Jürgen Klopp gjorde det han kunne for at Julian Ward skulle bli.

Torsdag kom sjokkbeskjeden om at Julian Ward har sagt opp som sportsdirektør i Liverpool FC, etter bare seks måneder i klubben.

Nyheten kom veldig overraskende på eierne i Boston, og Fenway Sports Group gjorde et forsøk på å overtale ham til å bli. Det gjorde også Jürgen Klopp, men heller ikke manageren kunne overtale 41-åringen.

«Klopp var blant de som prøvde å overtale Ward om å bli», skriver Neil Jones i Goal.com

Var i utgangspunktet motvillig

FSG-president Mike Gordon har vært en helt sentral person i driften av Liverpool FC, og har vært den som har representert eierne på daglig basis, selv om kontoret hans har vært i Boston. Han har et veldig nært forhold med Klopp, skal ha vært den som klarte å overtale manageren til å signere en ny avtale i januar.

Den siste tiden har Gordon tatt et steg tilbake, og jobber nå med det mulige salget av klubben, heller enn den daglige driften. Det ansvaret har Billy Hogan fått mer av. Det skal være en av grunnene til Ward sin avgjørelse.

Ifølge Jones skal Ward i utgangspunktet ha vært motvillig til å overta jobben etter sin gamle sjef Michael Edwards i sommer, men lot seg overtale av Gordon.

«Han takket ja til å være med i en verden der avgjørelser ble tatt lett og raskt, og der kommunikasjonen var åpen, med eiere, manager og sportsdirektør som var perfekt balansert med hva de hadde tro på, og forpliktelse til å jobbe innenfor klubbens modell», skriver han videre. Nå er klubben til salgs, og det ser ut til å være store endringer på gang allerede før en kjøper er kjent.

Ward skal ha vært klar på at det var hans egen avgjørelse, og at det ikke var en avgjørelse som var lett å ta. Han kommer til å sitte i jobben ut sesongen.