Medier: To direktører har sagt opp jobben i Liverpool FC

Sportsdirektør Julian Ward forlater Liverpool etter sesongen. Det samme gjør research-direktør Ian Graham.

Paul Joyce i The Times og flere andre journalister tett på Liverpool FC skriver at Julian Ward har bestemt seg for å forlate klubben etter sesongen. Dermed vil han kun få én sesong i jobben etter at han tok over for Michael Edwards i sommer.

Ward stod blant annet for signeringene av Luis Diaz og Darwin Nunez i tillegg til å forhandle seg frem til en kontraktsforlengelse med Mohamed Salah, men kommer altså ikke til å fortsette i jobben. 

Ifølge en rekke journalister kommer denne avgjørelsen som en overraskelse innad i klubben. Grunnen til at Ward gir seg skal være et ønske om en pause fra fotballen, slik Edwards nå har tatt. Ward jobbet som Edwards sin assistent før han fikk jobben som sportsdirektør, og hadde før det igjen blant annet ansvaret for å følge opp klubbens utlånte spillere. Han har vært ansatt i klubben siden 2012.

Store endringer i klubben

Nyheten kommer bare noen uker etter at det ble kjent at Fenway Sports Group vurderer å selge klubben dersom det skulle komme et godt og seriøst bud. FSG-president Mike Gordon, som har et veldig godt forhold til Jürgen Klopp, har samtidig trukket seg tilbake med tanke på sin rolle i klubben. 

Ifølge The Times vil Liverpool nå evaluere hva slags modell de skal jobbe etter fremover når det kommer til det sportslige. Dette må de gjøre samtidig som det er spekulasjoner rundt hvem som skal være klubbens fremtidige eiere. 

Klopp og direktør Billy Hogan vil være sentrale i arbeidet med å finne ut hvordan klubben skal styres og hvem som skal ha ansvaret for overganger og kontraktsforhandlinger.

Chris Bascombe i The Telegraph skriver at rekrutteringssjef Dave Fallows eller sjefsspeider Barry Hunter kan være aktuelle erstattere for Ward dersom Liverpool fremdeles skal operere med en sportsdirektør i fremtiden.

Ifølge Neil Jones i Goal ønsket Liverpool at Ward skulle bli i klubben, og de har forsøkt å overtale sportsdirektøren, men ikke fått det til. Han legger til at FSG skal være i ferd med å innse at deres modell, der man ikke kjøper spillere for mer enn det man får av inntekter, ikke lenger er konkurransedyktig i Premier League.

Flere kan følge etter

Samme Jones skriver at flere ansatte kan følge etter Ward ut døren på Anfield, og hevder at research-direktør Ian Graham kan bli nestemann.

David Ornstein i The Athletic bekrefter dette, og skriver at Graham allerede har sagt opp. Han forlater i likhet med Ward klubben i mai.

Fra før vet vi at klubben fremdeles ikke har erstattet klubblege Jim Moxon, som forlot klubben i sommer. 

At det er store endringer på gang i Liverpool FC er det ingen tvil om.

«Klubbens eiere har nå en stor jobb med å forsikre om at det som fra utsiden ser ut som en omveltende periode ikke representerer det som skjer innad i klubben», skriver Bascbombe.