Var kontrakten allerede signert før Mané ble solgt?

Liverpools sportsdirektør og et mediateam møtte Mohamed Salah på ferie for kontraktssigneringen.

At klubber holder igjen gode nyheter og ikke offentliggjør alt med en gang er på ingen måte noe nytt - men at alle parter klarer å holde tett om det i lang tid er imponerende - spesielt i 2022 med sosiale media.

Det hele startet med en ny kryptisk twittermelding med én emoji fra spillerens agent Ramy Abbas. Jamie Carragher rakk å hisse seg opp. før Liverpool FC med sin offisielle klubbkonto svarte med en emoji. Her var det enten en ansatt som hadde logget inn på feil Twitter-bruker, Liverpool skulle sette hardt mot hardt, ellers var det noe på gang.

Det var heldigvis det siste.

Fredag kl. 17.00 gikk Liverpool FC ut med de gledelige nyhetene om at klubbens største stjerne hadde signert en ny treårskontrakt. Mohamed Salah skal spille på Anfield til sommeren 2025, og er under kontrakt til han er 33 år gammel. Han blir klubbens best betalte spiller gjennom tidene, med god margin.

Var det klart for lengst?

Liverpool har vært i kontraktsforhandlinger med Salah og agenten hans i lang tid. I desember brøt forhandlingene sammen, etter at Abbas hadde fløyet til Miami for å møte Fenway Sports Group-president Mike Gordon.

Helt siden det har det vært mye frem og tilbake, med irriterende drypp i media om at Salah kunne tenkt seg å bli i Premier League, og at han kan komme til å forlate klubben som Bosman-spiller neste sommer. Nå skjer heldigvis ikke det.

Planen var å ha nye samtaler etter sesongen, og det har tydeligvis gått veldig bra. Klubbens nye sportsdirektør, Julian Ward, satte seg på et fly sammen med en delegasjon fra Liverpools mediateam for å møte Salah på ferie på den greske øyen Mykonos.

Der ble kontrakten signert, Salah gjorde intervju og tok bilder og video for den offisielle bekreftelsen.

Det litt interessante er datoen. Når vi går gjennom alle bildene fra Getty Images, kan vi se at alle er tatt allerede 19. juni – 12 dager før bekreftelsen kom – og faktisk tre dager før Liverpool bekreftet at salget av Sadio Mané til Bayern München.

Alle involverte har gjort en god jobb med å holde det hemmelig, for her var det ingen drypp i avisene på forhånd.

Øyeblikket det ble offentliggjort

Salah er fortsatt på Mykonos, og han skal ikke møte for sesongoppkjøring på AXA Training Centre før første lørdag.

En Twitter-bruker filmet bordet til Salah og vennene hans på en restaurant kl. 17.00 på fredag, da offentliggjørelsen kom. Se reaksjonen deres da bekreftelsen kom.