I Boston ble de sjokkert over Wards avgjørelse– Klubben insisterer på at det ikke vil påvirke planene på overgangsmarkedet

Endringer i ledelsen skal være en av grunnene til at Julian Ward har sagt opp. En nyansettelse utenfra er mest sannsynlig.

Like før VM startet i Qatar, skal Julian Ward ha informert eierne i Fenway Sports Group om at han vil si opp som sportsdirektør i klubben, bare seks måneder etter at han tok over.

James Pearce i The Athletic skriver at oppsigelsen ble mottatt med sjokk i Boston. Eierne forsøkte å overtale ham, men det lot seg ikke gjøre. Ward skal ikke ha noen annen jobb klar, og vil jobbe ut sesongen før han tar seg en pause fra fotballen sammen med familien. Han hadde allerede bestemt seg da FSG forsøkte å overtale ham, skriver Pearce.

I LFC insisterer de på at dette ikke vil påvirke planene for overgangsvinduet i januar eller neste sommer. Ward skal fortsette i jobben ut sesongen.

Sportsdirektørjobben til Ward er annerledes enn den jobben Michael Edwards etterlot seg da han forlot Liverpool FC i sommer, skriver Pearce videre.

FSG-president Mike Gordon er ikke lenger involvert daglig, og har tatt et steg tilbake for å jobbe med det mulige salget av klubben. Ward og Gordon skal ha hatt et nært forhold, og det skal ha vært en medvirkende faktor til Wards avgjørelse. Nå er det Billy Hogan som har overtatt rollen til Gordon.

En ny utenfra er mest sannsynlig

I tillegg til Ward, har også Ian Graham sagt opp. Dave Fallows og sjefsspeider Barry Hunter kommer til å bli i klubben, så det er ikke slik at hele rekrutteringsteamet nå forsvinner.

Det er Hogan og Jürgen Klopp som skal finne Ward sin erstatter.

Ifølge Pearce har både Fallows og Hunter en stor stjerne internt, men det er mest sannsynlig at en ny sportsdirektør blir hentet utenfra, heller enn at noen blir forfremmet slik som Ward ble.

Vanskelig sommer

Da Liverpool desperat jaktet en midtbanespiller i august, skal det ha vært eierne som ikke ønsket å frigi nok midler for å gå ut på overgangsmarkedet. Ward så mot Juventus, og hentet Arthur på lån. Han har spilt 13 minutter for de røde, før han fikk seg en alvorlig skade mens han jobbet på å komme tilbake i kampform.

Pearce skriver at det var Jürgen Klopp som presset på for å fullføre kjøpet av Darwin Nunez fra Benfica.

Klopp har alltid hatt siste ord når det kommer til overganger, men skal ha fått større og større makt på dette området.