Nederland fikk kjørt seg

Virgil van Dijk og Nederland hadde mulighet til å bli klare for sluttspillet allerede etter to kamper – men slik gikk det ikke.

Nederland - Ecuador 1-1

Det så veldig lyst ut for Nederland, da de tok ledelsen ved Cody Gakpo allerede etter seks minutter i kampen mot Ecuador fredag kveld.

Med seier ville de vært klare for sluttspillet allerede etter to kamper, men slik skulle det ikke gå. Ecuador var veldig friske, og det klart beste laget i store deler av kampen. En annullert scoring like før pause var et varselskudd – og i den andre omgangen var det Ecuador som kjørte det meste – med en helt annen energi og intensitet enn Louis van Gaal sitt lag.

Det var fullt fortjent da Enner Valencia (Fenerbahce) endelig fikk ballen i mål for gultrøyene, etter at de først hadde truffet stolpen.

Det var søramerikanerne som var nærmest et vinnermål – men alt i alt er 1-1 et resultat begge kan leve godt med.

Imponerte van Dijk

Landslagskaptein Virgil van Dijk ble satt på en rekke tester.

– Vi møtte et veldig godt lag. De la veldig mye press på oss. De er ikke verdensklasse med ballen, men de er aggressive og skarpe, var dommen fra van Dijk til NPO etter oppgjøret.

Resultatet gjør at Nederland og Ecuador topper gruppen med fire poeng på sine to første kamper. Senegal følger poenget etter.

I siste kamp skal Nederland møte vertsnasjon Qatar som allerede er ute, mens Ecuador skal møte Senegal som slo Qatar tidligere fredag. Kampene spilles på tirsdag.