Virgil van Dijk spilte sin første kamp i et internasjonalt mesterskap. Det gikk bra til slutt

Nederland slo Senegal i det som var en tidlig «gruppefinale».

Senegal - Nederland 0-2

Med Qatar og Ecuador som de to andre lagene i gruppe A, var kampen mellom Senegal og Nederland tidlig pekt ut som en tidlig gruppefinale.

For Louis van Gaal sitt lag gikk det veldig bra – til slutt. Det var nok langt ifra den mest underholdende kampen i VM, og Senegal hadde sine muligheter. Virgil van Dijk er landslagskaptein, og spilte i dag sin 50. landskamp. Han kunne også ha scoret, og hadde to store muligheter etter hjørnespark, uten at han klarte å få ballen i mål.

Dette er faktisk van Dijks første kamp i et mesterskap. Han debuterte for landslaget så sent som i 2015. Nederland kom ikke med til EM i 2016 eller VM 2018 – og EM i 2021 mistet han på grunn av kneskaden han fikk høsten 2020.

Ordnet seg til slutt

Nederland fikk endelig den forløsende scoringen i det 84. minutt, ved Cody Gakpo. PSV Eindhoven-spilleren var i sommer linket til en rekke Premier League-klubber, som Manchester United, West Ham og Everton.

Chelsea-målvakt Edouard Mendy har ikke hatt noen god høst, og imponerte heller ikke mot Nederland. Han må ta på seg mye av skylden for at Ajax-spilleren Davy Klaassen kunne legge på til 2-0 ni minutter på overtid.

Med kapteinsbindet, «clean sheet» og tre poeng ble det en veldig god start på VM for Liverpools midtstopper og laget hans. Med dette resultatet er det likt mellom Nederland og Ecuador på toppen av gruppen, etter at Ecuador slo Qatar i åpningskampen på søndag. Van Dijks neste kamp er mot Ecuador på fredag.

Fotball VM i Qatar

• VM for første gang i Midtøsten, fra 20.11 til 18.12.
• Det har blitt avdekket systematiske menneskerettighetsbrudd og grov utnytting av migrantarbeiderne som har bygget stadioner og infrastruktur, og jobber innenfor servicebransjen.
• 90% av befolkningen på 2,6 millioner er migrantarbeidere uten statsborgerskap.
• Ytrings-, forsamlings- og pressefriheten er sterkt begrenset i Qatar.