Virgil van Dijk er den spilleren som kommer til VM med flest minutter i beina

FIFPRO har kommet med en ny rapport der de ser på belastningen på spillerne før VM i Qatar.

FIFPRO er forkortelsen på The Fédération Internationale des Associations de Footballeurs Professionnels, som representerer de 65 000 profesjonelle fotballspillerne i verden.

Organisasjonen er svært kritisk til den store kampbelastningen det er i internasjonal fotball, en sak også Jürgen Klopp brenner for og ofte snakker om. Det er rett og slett for mange turneringer og kamper, og ingen er villig til å frasi seg noe.

FIFPRO har nå kommet med en rapport før VM, der de har gått gjennom og analysert hvor intens kampbelastningen har vært på spillerne som skal representere de 32 deltakernasjonene.

Ingen har spilt mer enn Virgil

I rapporten kan vi se at det er forsvarsspillere som har spilt mest fotball. De har gått tilbake til 1 juli 2021, og sett på perioden frem til 24. oktober 2022.

Virgil van Dijk var som kjent tilbake fra sin alvorlige kneskade til starten av 2021/22-sesongen. At han er den spilleren av alle som har spilt mest fotball, er derfor ganske oppsiktsvekkende.

Nederlands landslagskaptein har spilt i 78 kamper denne perioden, og har spilt 7597 minutter med førstelagsfotball. Nestemann på listen er Joao Cancelo fra Manchester City og Portugal. Han har vært involvert i like mange kamper, men blir tydeligvis oftere byttet ut, for han har «bare» 7347 minutter fotball.

Sadio Mané, som frem til i sommer var Liverpool-spiller, er nummer tre på listen med 7266 minutter. Ellers er det ingen Liverpool-spillere representert på listen over de mest brukte spillerne. Han spilte også Senegal frem til finalen i Afrikamesterskapet, som de vant med hans avgjørende straffespark.

FRA RAPPORTEN: Dette er spillerne som har spilt mest inn mot VM. Det er flest forsvarsspillere på listen.

FRA RAPPORTEN: Dette er spillerne som har spilt mest inn mot VM. Det er flest forsvarsspillere på listen.

Fare for skader

Darren Burgess, som jobbet for Liverpool mellom 2010 og 2012, mener spillerne som nå skal delta i VM er veldig utsatt for skader. Han er nå en konsulent for FIFPRO. Spesielt at det er så liten mulighet for restitusjon vil sette spillernes helse i fare.

Portugal, Brasil og Mexico er nasjonene som har spillerne som har vært utsatt for størst kampbelastning i VM. For lite kampbelastning nevnes også som en fare for skader – og det nevnes spesielt som et problem for landene fra Afrika og Asia.