Den utrolige rekken er brutt

Virgil Van Dijk har gjort Anfield til et fort siden 2018. I kveld kom nederlenderens første ligatap på hjemmebane.

Liverpools bauta i midtforsvaret nærmer seg sitt femte jubileum for Liverpool. Van Dijk ble hentet av Jürgen Klopp tilbake i januar 2018, da Phillipe Coutinho reste til Barcelona.

På den tiden har han tatt meg seg pokalen i Premier League, Champions League, ligacupen, FA cupen, VM for Klubblag, Community Shield og Supercupen.

I kveld røk dessverre for både Liverpool og ham selv en rekord som er vanskelig å tro på. Van Dijk hadde nemlig ikke tapt en ligakamp på Anfield som Liverpool-spiller før kveldens kamp mot Leeds.

31-åringen startet sin første kamp på Anfield for Liverpool den 4. februar i 2018. Kampen endte 2-2 mot Tottenham etter et sent Harry Kane mål, og siden den gangen har nederlenderen vært med i 70 kamper, uten å tape en av dem.

Det er ganske vanvittig, og det viser kanskje også hvor viktig han er for Liverpool. De røde tapte nemlig seks ligakamper på rad hjemme i 20/21-sesongen, da med en langtidsskadet Van Dijk på tribunen. 

I kveld ble dessverre rekken til 31-åringen brutt, i en sesong hvor det er overraskende at det første hjemmetapet kommer i månedsskifte oktober-november. 

Vi får håpe for både Liverpool, supporterne og Van Dijk at en ny rekke starter om to uker mot Southampton, for det trenger de røde for øyeblikket.