Kritiserer Premier League og regjeringen for sendrektighet

Parlamentsmedlem ønsker fortgang i fotballreformene i Storbritannia.

Det konservative parlamentsmedlemmet Tracey Crouch er en aktiv forkjemper for et lovverk som skal regulere engelsk fotball, og nå er hun frustrert over at denne prosessen tar for lang tid.

– En blanding av politiske hendelser og utfordringer innen fotballverdenen har forsinket dette betydelig. Premier League kan komme til å angre på dagen de lyttet til dårlige råd fra individer som tror de vet best, sier en tydelig opprørt Crouch til The Times.

Både politikere og supportergrupper som er bekymret for utviklingen vil møtes i Westminster i dag for å diskutere temaet. Crouch ønsker at supportere skal få mer å si innen fotballen, og å beskytte historiske klubber. 

Målet er å få et lovverk som sørger for bærekraftige klubber og grundigere tester av nye eiere og direktører. Både politikere og fans ønsker å beskytte seg mot nye forsøk på å danne en europeisk superliga, og det kreves mer støtte fra Premier League til de lavere divisjonene, samtidig som fansen skal få mer å si når det gjelder driften av klubbene sine.

– Jeg hadde håpet at vi kunne hatt et lovverk på plass allerede nå, sier Crouch. 

– Dette har støtte på tvers av partiene i parlamentet, men det har stoppet opp på regjeringsnivå. Det er trist at dette går så sent. Vi hadde muligheten til å presse dette gjennom nå, for det er noe som folket ønsker, sier hun.

Vil ha en grundigere test av nye eiere

Det var i etterkant av superligaplanene og Saudi-Arabias overtakelse av Newcastle United at ønsket om et godt lovverk som skal regulere fotballen virkelig ble satt på agendaen. Nå kan det virke som et salg av Liverpool er nært forestående, og Crouch mener det er viktigere enn noen gang med en grundig test av potensielle nye eiere.

– Når store klubber ligger ute for salg ønsker du eiere med integritet og de riktige forpliktelsene for klubben for fremtiden, både finansielt og med tanke på at fansen får medbestemmelsesrett, sier Crouch.

Selv om Premier League virker lunkne til Crouch sine lovforslag, så virker det som hun har støtte i fotballforbundet. Crouch roser også klubber som Liverpool, Manchester United, Aston Villa, Cambridge United, Doncaster Rovers og MK Dons for å samarbeide bedre med sine fans enn tidligere. 

– Jeg tror klubbene har lært en lekse, og at de ser behovet for å samarbeide med sine fans på veien videre. Det er noen klubber som føler de er pålagt å samarbeide med supporterne, men det er også mange klubber som er blitt virkelig gode på dette nå, sier hun.

– Dette handler ikke bare om å ta en del av pengene til Premier League og fordele nedover i seriesystemet. Det er viktig, men det handler også om å ha et godt lovverk på plass for å regulere klubbene på flere områder.