Liverpools eiere linkes til NFL-klubb

John Henry skal etter ryktene være interessert i å kjøpe Washington Commanders.

Det kan være vanskelig å bli klok på hva som skjer på eierfronten av Liverpool for øyeblikket. På mandag kom annonseringen om at FSG skal være villig til å høre om bud for Liverpool, men det ble aldri klart hvor stor andel det skulle være snakk om.

Torsdag ettermiddag har Liverpool Echo lagt ut en artikkel om siste nytt rundt John Henry og Liverpools eiersituasjon. Ifølge en New York Post-kilde skal amerikaneren være interessert i NFL-laget Washington Commanders.

– FSGs potensielle salg av Liverpool kan være en forløper for at han ønsker å kjøpe (Washinton) Commanders. John ønsker å eie et NFL-lag. De vil se på Commanders, skriver kilden via avisen New York Post.

12 ÅR: John Henry og FSG har vært eiere av Liverpool siden 2010. Her står han med ligacuptrofeet i 2012.

12 ÅR: John Henry og FSG har vært eiere av Liverpool siden 2010. Her står han med ligacuptrofeet i 2012.

Ryktene om et oppkjøp av Washington Commanders kommer etter at klubbens eier Dan Snyder la dem ut for salg. NFL-laget skal for øyeblikket ha en prislapp på 4,8 millarder pund.

Henry og FSG vil kreve mellom 3,5 og 4 milliarder pund for Liverpool, ifølge flere kilder. Liverpool Echo skriver dette om ryktene.

– Påstandene fra New York Posts kilder kan bare peke på et individuelt trekk fra Henry, slik at han kan ta en del av et NFL-lag. Hans personlige formue er overskygget av størrelsen på verdivurderingen av Commanders. Hvis han skulle forfølge dette handlingsforløpet vil det nesten helt sikkert bety at dette må gjøres som en del av en gruppe, skriver Merseyside-avisen.

Dette sa Klopp etter Derby-kampen

– Chelsea ble solgt. Vi jakter investorer. Det er noe helt annet, svarte Klopp på spørsmålene om et salg av klubben.

– Såvidt jeg vet er FSG ute etter investorer, og det virker fornuftig. Uansett hva som skjer så fortsetter jeg i klubben. Det var ingen her som fikk hjerteinfarkt når de hørte disse nyhetene, la han til.

– For min posisjon betyr ikke dette noe. Uansett hva som skjer, så liker jeg måten vi jobber sammen med eierne på. Uansett om det skjer forandringer er jeg bundet til klubben. Så vidt jeg vet er vi kun ute etter nye investorer, utdypet Liverpool-manageren.

– Dette forstyrret oss ikke i forberedelsene i det hele tatt. Spillerne stilte meg aldri spørsmål om det, men dersom de ønsker å gjøre det, så kan jeg fortelle dem alt. 

– For meg er det viktigste at vi kan fortsette som før og planlegge for fremtiden mens denne prosessen pågår. Det som skjer, det skjer, men ting som dette tar som regel tid. Vi må fortsette videre, og jeg vil sørge for at det skjer.

– Dette er en avgjørelse som eierne har tatt, og det er greit. Vi jobber veldig tett med FSG, og har hatt et meget godt forhold til dem frem til nå. Det vil ikke endre seg. Uansett hva som skjer, så vil vi håndtere det.