Bobby Clark:– Det var tøft å reise hjemmefra

Bobby Clark var kanskje et ukjent kort for mange, men denne sesongen har 2005-modellen virkelig fått kjenne på førstelagserfaring.

2005-modellen fra Newcastle ankom klubben i fjor sommer, og han har allerede rukket å vise seg frem på førstelaget til tross for sin unge alder. 17-åring var med de røde til Asia i sommer før to offisielle kamper ventet i høst.

Det kan ofte være tøft for en unggutt å forlate hjemmet, for å reise til en storklubb, og en annen by. Det kjente Clark på selv da han fikk muligheten til å spille for Liverpool.

– I starten var det selvfølgelig tøft å reise hjemmefra, men jeg har funnet meg godt til rette nå, forteller han til liverpoolfc.com i Dubai.

I høst debuterte han i 9-0 seieren over Bournemouth før han fikk starte i cupavansementet mot Derby.

– Jeg har allerede fått muligheter her, og det er jeg takknemlig for. Forhåpentligvis kan jeg forsette å få dem, fortsetter han.

DEBUT: Bobby Clark fikk noen minutter på tampen av 9-0 seieren mot Bournemouth tidligere i sesongen.

DEBUT: Bobby Clark fikk noen minutter på tampen av 9-0 seieren mot Bournemouth tidligere i sesongen.

Debut i Premier League og i ligacupen

Den 27. august kom øyeblikket han hadde ventet på gjennom hele livet. Da fikk han nemlig æren av å avslutte kampen på Anfield-matten foran titusenvis av supportere.

– Jeg kom på når det var rundt 8-0, så det var heldigvis ikke så mye press på meg! Jeg tenker ofte på det øyeblikket, for det var en drøm som ble virkelig, sier Clark.

Tilbake i Newcastle, er det tydelig at hans far, Lee Clark, har spilt en viktig rolle i sønnens vei mot toppen av fotballen. Clark senior har nemlig en god fotballkarriere bak seg, og vet godt hva som må til for og nå langt. Han står nemlig med over 400 kamper i engelsk fotball. Hans bidrag settes stor pris på av 17-åringen.

– Han sier det jeg må høre. Når jeg gjør det bra, får jeg skryt og når jeg må forbedre meg gir han beskjed da også.

Naturlig nok var ungguttens far veldig stolt da sønnen fikk sin debut for Liverpools førstelag.

– Han var i ekstase, forteller Clark.

I DUBAI: Bobby Clark er en av flere unggutter som har fått være med førstelaget på treningsleir.

I DUBAI: Bobby Clark er en av flere unggutter som har fått være med førstelaget på treningsleir.

Skryter av spillerne og trenerne

I løpet av den siste uken har Clark vært med og rundt Liverpools aller beste fotballspillere. Noen av dem er fremdeles i VM, men de fleste er en del av Jürgen Klopps treningsleir i Midtøsten

Det vet 17-åringen å sette pris på.

– Når du trener med de beste blir du bedre hver eneste dag. Du vet selvfølgelig at de er gode med å bare se dem på TV, men når du virkelig kommer inn i det får du også se hvordan de oppfører seg utenfor banen også, sier han.

Det hjelper nok godt på for en midtbanespiller som Clark å få jevnlige treningsøkter med typer som Thiago, Henderson og Milner, men unggutten glemmer absolutt ikke hvem som styrer det hele i kulissene.

– Trenerne er veldig bra. De forteller meg hva jeg må gjøre, og hva jeg kan forbedre. De gir deg den beste sjansen til å utvikle deg. Hver gang vi spiller sier de bare «Gjør din greie, og ikke stress eller vær bekymret», avslutter unggutten.

Bobby Clark spilte en omgang mot Lyon på søndag, og vil sannsynligvis få en ny sjanse til å vise seg frem mot AC Milan på fredag. Den kampen sendes på LFCTV og VG+ Sport fra 16.30.