Klopp med velvalgte ord til debutantene før han satte dem innpå

Stefan Bajcetic og Bobby Clark fikk sine Liverpool-debuter mot Bournemouth.

Stefan Bajcetic (født 22. oktober 2004) og Bobby Clark (født 7. februar 2005) har sittet på innbytterbenken for Liverpool i de siste ligakampene. Bajcetic med nummer 43 på ryggen har vært å finne på benken i alle de fire ligakampene til nå, mens den halvt år yngre Clark ikke var på benken mot Fulham, men har vært på benken i de tre siste.

Mot Bournemouth fikk begge Liverpool-debuten. Midtbanespiller Bajcetic erstattet kaptein Jordan Henderson med tjue minutter igjen å spille, mens spissen Clark erstattet sidebacken Trent Alexander-Arnold med sju minutter igjen å spille. Da ble en annen innbytter, James Milner, trukket ned på backen. Milner kom inn for Roberto Firmino tjue minutter før slutt. 

Begge de to 17-åringene var optimistiske med tanke på at de skulle få sjansen da målene begynte å renne inn på Anfield.

– Ja, definitivt. Jeg sa til Bobby at nå får vi sjansen. Vi får komme innpå. Og det gjorde vi, noe vi selvsagt er svært glade for. Jeg har spilt sammen med Bobby i to år nå. Vi kom til klubben samtidig, så han er en av mine beste venner. Jeg er veldig glad for at han kom innpå også, sier Bajcetic, som ble hentet fra Celta Vigo i desember 2021, til Liverpoolfc.com.

– Ja, selvsagt. Da det ble 7-0 og 8-0 håpet jeg at jeg skulle få sjansen jeg også! Og det skjedde, sier den tidligere Newcastle-spilleren Clark.

DEBUTERTE: Bobby Clark fikk sju minutter pluss overtid mot Bournemouth.

DEBUTERTE: Bobby Clark fikk sju minutter pluss overtid mot Bournemouth.

Imponert over prestasonene til sine lagkamerater

Begge ble imponert over prestasjonene til sine mer berømte lagkamerater mot Bournemouth.

– Det var utrolig. Etter seks minutter var det allerede 2-0. Stemningen var fantastisk. Vi visste det var viktig å vinne denne kampen, da vi trengte vår første seier. Nå håper jeg det kommer flere, sier spansk-serberen.

– Det var veldig spesielt og artig å se på. 9-0 taler selvsagt for seg selv. Det var flott å se kampen fra sidelinjen, sier Epsom-fødte Clark.

Begge fikk de sine personlige beskjeder av Jürgen Klopp før de ble satt innpå. Bajcetic fikk beskjed om å spille slik han gjør på trening, med selvtillit, og ikke bekymre seg. Klopp poengterte at det er det samme som skjer på trening som i kamp.

Clark fikk også beskjed om å gjøre det han vanligvis gjør, og at han skulle forsøke å drible og skyte.

– Han fyller deg bare med selvtillit, sier Clark.

Begge de to tenåringene synes de lærer utrolig mye av seniorspillerne, nå som de er blitt en del av førstelagstroppen.

– Profesjonelle spillere reagerer når det er behov for det. Det er utrolig å se dem, og lære av dem, sier Bajcetic.

– Jeg lærer mye av dem hver dag på trening. Vi lærer fra de beste. De hjelper oss hver dag på trening, og du blir bedre hele tiden. Jeg må være tålmodig, og forsøke å imponere manageren på trening. Forhåpentligvis fortsetter jeg å levere varene på trening, og gjør det han forventer av meg. Forhåpentligvis er det en mulighet her, sier Clark.