Dette skriver avisene:«Fra katastrofe til karneval»

Engelske aviser er opptatt av at Liverpool tilsynelatende har fått snudd motgang til medgang.

Liverpool tok sin første seier for sesongen samtidig som de tangerte Premier League-rekorden med 9-0 over Bournemouth. 

Roberto Firmino og Luis Diaz scoret to mål hver, mens Harvey Elliott, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk og Fabio Carvalho også tegnet seg på scoringslisten. I tillegg gjorde Bournemouths Chris Mepham et selvmål.

Jürgen Klopp benyttet anledningen til å gi førstelagsdebuter til Stefan Bajcetic og Bobby Clark, som begge kom inn fra benken i løpet av andre omgang. 

Bournemouth ble overkjørt av en trailer

«Roberto Firmino jublet for scoring i solsteken, samtidig som Scott Parker sendte et lang blikk mot lystavla. Ved første øyekast kunne man tro at Bournemouth-manageren sjekket hvor lenge han hadde på seg til å inspirere et comeback, men ved nærmere ettersyn kunne man se av Parkers forskrekkede ansikt at han hadde panikk», skriver Dominic King i Daily Mail.

«Stadionuret viste bare 31 minutter, og Firmino hadde akkurat gjort Liverpools fjerde mål. Parker lurte nok på hvor mye hardere Bournemouth ville bli straffet, og hvilke muligheter hans lag hadde til å begrense tapet. Svarene var «mye» og «ingen» - Liverpool var ikke i humør til å kaste bort tiden, og det var uflaks for Bournemouth at de kom i veien for et lag som beveget seg med kraften til en trailer som ikke holdt fartsgrensa. Det var ikke til å unngå at de ble gruset.»

«Liverpool fikk sjansen til å gå amok, og statistikerne måtte begynne å tråle notatbøkene sine med tanke på de historiske sidene av dette snøraset.»

Se Liverpools ni flotte scoringer mot Bournemouth

Liverpool tangerte sin største ligaseier gjennom tidene. De vant også 9-0 i september 1989, mot et sjokkert Crystal Palace. De tangerte også Premier League-rekorden til Manchester United og Leicester.

Pappa Elliott kastet jakka

«Scott Elliott feiret sønnens første Premier League-mål ved å kaste jakken sin høyt opp i luften, og den landet flere rader lenger ned på Main Stand. Harveys stolte far fikk til slutt jakken tilbake, og Liverpool fikk sesongen sin tilbake på sporet på rekordvis, etter oppvaskmøtet som Jürgen Klopp holdt i midtuken», konstaterer Andy Hunter i The Guardian.

Det hadde blitt stilt spørsmål ved dette Liverpool-laget etter mandagens tap for Manchester United, også fra deres egen manager, etter den svake starten på sesongen. Liverpool slo tilbake på overbevisende og hensynsløst vis. 

«Snakk om å lufte sine frustrasjoner. Bournemouth ble kanonføde for et lag som trengte sin første seier for sesongen. Når det gjelder intensitet, gjennombruddskraft og lutter glede kunne ikke Liverpool ha levert en finere forestilling for å signalisere at selvtilliten deres er intakt. Og selvsagt kvaliteten deres.»

Liverpool gikk ut i hundre, og scoret fem mål før pause for første gang i en ligakamp på Anfield siden 1958. De tangerte også sin største ligaseier, mot Crystal Palace i 1989, uten at Mohamed Salah kom på scoringslista.

Dette var den uegoistiske, instinktive og energiske prestasjonen enhver manager ønsker seg fra en falsk nier

«Fra katastrofe til karneval. Fra utdatert til helt. Dette var alt Jürgen Klopp kunne ha ønsket seg som respons på den svake starten på sesongen, regissert av en spiss som ikke ville ha spilt om Liverpool-managerens valg ikke hadde vært begrenset av skader og suspensjon», skriver Alyson Rudd i The Times.

«Stå frem Roberto Firmino. Beskrevet av mange som en overflødig backup-spiss på vei ned. Han var først involvert i tre mål, og så scoret han to selv. Dette var den uegoistiske, instinktive og energiske prestasjonen enhver manager ønsker seg fra en falsk nier. Dette var klubbens største seier i Premier League, som gjorde narr av de som hadde spådd at en æra gikk mot slutten, og at Klopp led av sjuende-sesong-syndromet, som startet nedturen både da han ledet Mainz og Borussia Dortmund.»

Bournemouth var på feil stadion til feil tidspunkt, og fikk en Anfield-leksjon av episke proporsjoner, etter Liverpools uke med selvransakelse.»

«Tyskeren kalte det en falsk start på sesongen, noe som virket å stemme, for dagen startet med Bournemouth foran Liverpool på tabellen. Scott Parker kan parere med at de hadde vunnet den kampen de hadde en sjanse til å vinne, ved å slå Aston Villa på åpningsdagen, og at sørkystklubbens tap for Arsenal og Manchester City var forutsigbare. Liverpool hadde samtidig avgitt poeng mot Fulham, Crystal Palace og et Manchester United som skal være i krise, men til pause var verden normal igjen.»

En Anfield-leksjon av episke proporsjoner

Chris Bascombe i Telegraph mener at en Anfield-krise ikke lenger er hva den pleide å være.

«Frykten for at Liverpools første tre svake Premier League-kamper signaliserte begynnelsen på slutten for Jürgen Klopp-æraen forsvant på spektakulært vis, da klubben tangerte Premier League-rekorden for største seiersmargin med seieren over Bournemouth.»

«Uansett hva Klopp sa til sine spillere etter tapet for Manchester United under oppvaskmøtet i midtuken, så kunne ikke beskjeden ha blitt mottatt og fulgt opp på tydeligere vis.»

«Liverpool fant seg selv igjen, og registrerte sin største ligaseier siden de slo Crystal Palace 9-0 i september 1989. Bournemouth var på feil stadion til feil tidspunkt, og fikk en Anfield-leksjon av episke proporsjoner, etter Liverpools uke med selvransakelse.»