Liverpool viste verden hva de er laget av

De røde, med en sprudlende Roberto Firmino i spissen, tangerte Premier League-rekorden i ettermiddag.

9-0. Liverpool var ikke ferdig med å ydmyke et stakkarslig Bournemouth-lag før Luis Diaz satte de rødes niende mål for ettermiddagen på Anfield. Mange var redde for sesongen, og man bør kanskje være det enda, men fra første spark på ballen i dag viste Jürgen Klopps mannskap hva som bor i dem.

Personlig ble jeg veldig overrasket over måten Liverpool kjørte over Bournemouth fra første spark på ballen. Det er ingen tvil om at Scott Parkers mannskap er et lag man bør slå ni av ti ganger, men etter tre skuffende ligaresultater de siste ukene var forventningene dempet før kampstart. Da er ingenting bedre enn å bli motbevist, og så til de grader også!

1-0 Luis Diaz, 2-0 Harvey Elliott, 3-0 Trent Alexander-Arnold, 4-0 Roberto Firmino, 5-0 Virgil Van Dijk, 6-0 selvmål, 7-0 Roberto Firmino, 8-0 Fabio Carvalho, 9-0 Luis Diaz.

Ni mål på drøye 90 minutter på Anfield er sjeldent kost for alle lag i verden, og hvem spilte hovedrollen mot Bournemouth i ettermiddag? Utskjelte Roberto Firmino fra spissplass i fraværet av Darwin Nunez.

Liverpool viser sitt ekstreme nivå

Før kampstart var det knyttet litt spenning til hvilke spillere Jürgen Klopps ville velge ut til møtet mot Bournemouth. Flere skrek etter Kostas Tsimikas og Fabio Carvalho, men begge startet på benken. Det gjelder også undertegnende, men heldigvis er det en viss tysker som fremdeles styrer skuten på Anfield.

Klopp valgte sannsynligvis det beste laget han kunne inn mot dagens kamp. Et lavtliggende Bournemouth lag hadde ikke en sjanse fra første minutt. Flere på Anfield hadde nok ikke fått satt seg godt til rette på stolsete da 1-0 var et faktum.

Roberto Firmino fant Luis Diaz i boksen og colombianeren, som har blitt kritisert for manglende målpoeng etter Manes avgang, scoret kontakt med hodet. Minutter senere var de røde på offensiven igjen. Liverpools brasilianske spiss spiller ballen (kanskje uten å mene det?) til Harvey Elliott som smeller ballen i hjørnet fra 17 meter. 2-0, og kampen var satt, men de fleste forventet nok ikke hva som kom senere.

LEVERER STADIG: Det var ingen tvil om at dagens scoring var ekstremt viktig for Harvey Elliott. Unggutten virket emosjonell etter scoringen.

LEVERER STADIG: Det var ingen tvil om at dagens scoring var ekstremt viktig for Harvey Elliott. Unggutten virket emosjonell etter scoringen.

De røde fortsatte å kjøre på i det første kvarteret, men roet seg kraftig ned en periode i midten av omgangen. Var dette alt? Er Klopp fornøyd nå? Absolutt ikke. I en periode hvor de røde skapte lite fikk plutselig Trent Alexander-Arnold ballen sentralt på midtbanen. En fin vegg med Firmino skapte store rom for scouseren. Han tok vare på sjansen og blåste ballen i motsatt kryss. For et mål, og for en statement av Liverpools høyreback etter Manchester United-kampen!

Tre minutter senere stod deg også 4-0, etter 31 minutter (!). Etter tre målgivende den første halvtimen ville brasilianeren få feire sitt eget mål. Et innlegg treffer en Bournemouth-spiller og lander rundt femmeteren i boksen. Der står selvfølgelig brasilianeren å pirker inn Liverpools fjerde mål.

Jeg tok meg selv i å tenke: Det er et ekstremt nivå som blir vist av Liverpool i den første omgangen. De røde hadde maltraktert Bournemouth så til de grader, men det var ikke over riktig enda. På tampen av omgangen fikk også Virgil Van Dijk sin revansje etter Manchester United-kampen. Nederlenderen knuste samtlige på en Robertson-corner og vipps stod det 5-0 til pause! Hvorfor har ikke de røde vist dette tidligere denne sesongen?

FIRMINOS DAG: Brasilianeren gikk av banen til pause med tre målgivende og et mål, men han var sulten på mer i den andre omgangen.

FIRMINOS DAG: Brasilianeren gikk av banen til pause med tre målgivende og et mål, men han var sulten på mer i den andre omgangen.

Debuter, debutscoringer og en fortsettelse av første omgangen

Til pause var kanskje forventningene at de røde ville roe ned i den andre omgangen. Newcastle venter i midtuken og i en skadeplaget tropp kan det være lurt å ta kampen ned et par gir for å unngå slitasje og skader. Det skjedde ikke, selv om Elliott bare fikk en omgang. De røde roet seg nok litt ned, men det var ingen tvil om at sulten etter mer var tilstede!

Et minutt inn i den andre omgangen. Trent Alexander-Arnold fikk ballen på sin høyreside og la et helt ekstremt bra, og lavt, innlegg mot Luis Diaz. Colombianeren var i offside, men Chris Mepham styrte inn ballen bak Bournemouth målvakten og vipps var det 6-0. Burde det ikke blitt avblåst for offside i dette tilfellet? Vi tar likevel det vi får.

Tempoet var lavere, noe som er naturlig når man leder 6-0, men Liverpool virket giftige hver gang de kom i angrep i dagens kamp. Bournemouth var slett ikke gode, men skal ikke Liverpool ha litt av æren også? Det synes iallfall jeg. 

KAPTEIN MED STOR K: Jordan Henderson leverte en fantastisk kamp for de røde og ville nok likt å score i dag. Da ville nok engelskmannen dedikert scoringen sin til den avdøde Liverpool-jenten Olivia Pratt-Korbel.

KAPTEIN MED STOR K: Jordan Henderson leverte en fantastisk kamp for de røde og ville nok likt å score i dag. Da ville nok engelskmannen dedikert scoringen sin til den avdøde Liverpool-jenten Olivia Pratt-Korbel.

Et kvarter etter 6-0 målet var det duket for ettermiddagens syvende Liverpool-mål. Også dette av Roberto Firmino. Brasilianeren ble tatt av like etter, men snakk om å gi svar på tiltale fra eksperter og flere Liverpool-supportere. Mange mener han ikke er god nok lenger, og det er kanskje riktig, men i dag viste han virkelig hvorfor Jürgen Klopp bruker han flittig. Det skal mye til for å toppe en slik prestasjon.

Med 20 minutter igjen på klokken fikk også Stefan Bajcetic komme inn til sin debut, samt James Milner og Kostas Tsimikas. Sistnevnte ble involvert like etter med en flott målgivende. Trent Alexander-Arnold, som hadde en helt fantastisk kamp i dag, fant grekeren på motsatt side av banen. På et touch finner Tsimikas Carvalho i feltet og portugiseren gjør ingen feil med avslutningen. Liverpools nyervervede leverer sitt første mål foran The Kop, og han virket å være i den syvende himmelen etter ballen lå i nettet. Det liker vi!

På tampen scorer også Luis Diaz sitt andre mål for dagen. Colombianeren har blitt stilt spørsmåltegn til, etter Sadio Manes avgang, men nå står venstrekanten med tre mål på fire kamper i Premier League. Mer kan man ikke forvente!

SØRAMERIKANSK DANS: Luis Diaz koste seg etter to scoringer og 9-0 seier på Anfield i ettermiddag.

SØRAMERIKANSK DANS: Luis Diaz koste seg etter to scoringer og 9-0 seier på Anfield i ettermiddag.

Tangerte Premier League-rekord

I dagens kamp mot Bournemouth vant Liverpool hele 9-0. I Premier League-sammenhengen er det tangering av rekorden som har stått helt siden 1992-1993 sesongen i den engelske toppdivisjonen. Det er flere lag som har klart å vinne med ni, men ingen har klart å vinne med ti. I ettermiddag kunne de røde klart det, men vi må nesten si oss fornøyde med det som ble sluttresultatet!

I løpet av snart tretti år i Premier League er det bare tre lag som har klart det. De røde er den seneste klubben som kan innlemme seg i rekordboken. Spesielt nok har de to andre tilfellene skjedd i løpet av de siste tre årene, og begge lagene har slått Southampton med 9-0.

Southampton 0-9 Leicester, 25. oktober 2019

Manchester United 9-0 Southampton, 2. februar 2021

Liverpool 9-0 Bournemouth, 27. august 2022

Mange vil si at det bare var mot Bournemouth, og at de røde var på hevnaksjon etter en svak sesongstart, men ingen ta fra oss at det bare et tre lag som har klart å få et slikt resultat tidligere. Manchester City har lenge blitt sett på som et lag som er flinke til å ende opp med slike resultater, men Pep Guardiolas menn har ikke maktet å få det til riktig enda. Det har nå Jürgen Klopp og Liverpool.

GJENSIDIG RESPEKT: Det var god stemning mellom de to lagenes trenere før kampen  og like før kampslutt tok Jürgen Klopp turen bort til Scott Parker for å gi et par velvalgte ord til den unge treneren.

GJENSIDIG RESPEKT: Det var god stemning mellom de to lagenes trenere før kampen og like før kampslutt tok Jürgen Klopp turen bort til Scott Parker for å gi et par velvalgte ord til den unge treneren.

Veien videre

De røde har for øyeblikket fem poeng på fire seriekamper. Det er ikke bra, selv om dagens resultat viser en ekstremt forbedring fra sesongstarten til de røde. Manchester City lå lenge under mot Crystal Palace, men de lyseblå klarte å snu kampen i den andre omgangen. Det betyr at Pep Guardiola og co er fem poeng foran, noe som ikke er så altfor gale hvis man ser på Liverpools seriestart. 

Manchester United ligger også foran etter et knepent og litt heldig 1-0 resultat mot Southampton tidligere i dag. Arsenal, som topper tabellen, spiller i skrivende stund, men kan ende med å ligge syv poeng over Liverpool etter kveldens kamp på Emirates. Det er absolutt ikke krise. Mange føler nok at det er Manchester City som er de argeste rivalene i år også, og det stemmer nok.

Med flere prestasjoner som i dagens kamp kan de røde fort finne på å vinne mange kamper fremover og i oktober venter Manchester City på Anfield. Da har Jürgen Klopp og laget muligheten til å knappe innpå forspranget de lyseblå har klart å få med seg i sesonginnledningen. Det er absolutt ikke over, og dagens kamp viser akkurat hvorfor man aldri skal avskrive Liverpool i toppen av Premier League-tabellen!