Endelig er samtlige skadefri!

Luis Diaz sin nye skade har tatt mye spalteplass de siste dagene, men det er ikke bare dårlige nyheter på skadefronten for Jürgen Klopp.

Jürgen Klopp og Liverpool har slitt enormt med skader denne høsten, og for noen dager siden kom den triste beskjeden om at Luis Diaz måtte operere etter at han pådro seg en ny skade på treningsleiren i Dubai.

Det føles kanskje som at enden på den negative skadetrenden aldri vil slippe taket, og det har den kanskje ikke gjort enda heller, men det er likevel minst en positivt nyhet å ta med seg inn i den tøffe juleperioden.

For første gang denne sesongen er samtlige av de rødes rene forsvarsspillere skadefrie. Problemene starten allerede før oppkjøringen hadde kommet i gang da Caoimhin Kelleher og Calvin Ramsay stile opp på dag en med skadeproblemer.

Duoen var ute til slutten av september. I starten av oktober fikk Joel Matip en skade, og den holdt kameruneren ute til VM startet.

Gjennom alt dette hadde Klopp også hodebry med skader på Alisson, Andy Robertson og Ibrahima Konate.

LANGTIDSSKADET: Calvin Ramsay fikk sin debut fra start mot Derby den 11. oktober.

LANGTIDSSKADET: Calvin Ramsay fikk sin debut fra start mot Derby den 11. oktober.

Sjeldent tilgjengelig

I løpet av høsten har røde forsvarsspillere, med keeperne, mistet 59 tellende kamper til sammen, ifølge Transfermarkt. Det er i overkant mye for et lag som håpet å kjempe i samtlige turneringer denne sesongen.

Ibrahima Konate har mistet flest, med 16 kamper, men franskmannen virker å være tilbake i gammelt slag, selv om det har vært i landslagsdrakten den siste tiden. Joel Matip og Caoimhin Kelleher har mistet 12 kamper hver, og Calvin Ramsay har mistet minst ti.

I den andre enden av skalaen finner vi Adrian, Virgil Van Dijk og Joe Gomez. Trioen har ikke mistet en kamp for de røde i høst.

Alisson kan også nevnes i samme åndedrag, for brasilianeren har vært tilgjengelig i samtlige av Liverpools tellende kamper denne sesongen. Keeperen ble heldigvis kvitt skadene sine i sommer, selv om han endte opp med å bli på sidelinjen i fire treningskamper.

Skader på forsvarsspillere høsten 22/23:

SpillerKamper mistet
Virgil Van Dijk
Joe Gomez 
Alisson
Adrian 
Trent Alexander-Arnold 
Kostas Tsimikas 
Andy Robertson 
Calvin Ramsay 10 
Joel Matip 12 
Caoimhin Kelleher12
Ibrahima Konate 16

Kilde: Transfermarkt.com

Gode nyheter

Da er det godt og endelig kunne melde om litt gode nyheter i den delen av Liverpools lag.

Alisson røk ut, men spilte et godt mesterskap for Brasil. Keeperen forventes å være klar igjen til Aston Villa-kampen på Boxing Day. Det samme gjelder Adrian og Caoimhin Kelleher, som begge har fått en god ferie. Duoen var i aksjon for de røde mot Lyon søndag.

Trent Alexander-Arnold fikk hvile mye under VM, for scouseren spilte få minutter for Three Lions. Calvin Ramsay er med på treningsleiren i Dubai. Det samme gjelder Andy Robertson og Kostas Tsimikas.

PÅ TRENING: Joel Matip er endelig tilbake i spill for Liverpool.

PÅ TRENING: Joel Matip er endelig tilbake i spill for Liverpool.

Virgil Van Dijk bør nok få litt hvile, etter en tøff høst med Liverpool og fem kamper for Nederland. Han er uansett spilleklar per dags dato. Det samme gjelder Ibrahima Konate, som har spilt to kamper for Frankrike. Han er fremdeles i VM, og møter Marokko onsdag. Joe Gomez og Joel Matip spilte begge for Liverpool mot Lyon, og forventes å gjøre det samme mot AC Milan.

Jürgen Klopp har nok mer enn nok å holde på med en drøy uke før Manchester City venter i ligacupen, men i forsvaret har tyskeren få problemer for øyeblikket. Er det lov å håpe på at samtlige elleve er skadefrie, og kanskje til og med tilgjengelig når vi skriver 26. desember? Det er alltids lov å håpe.