Adam Lallana om Jürgen Klopp:– Han trives når laget hans spiller med følelser

Adam Lallana mimrer tilbake til 5-4 seieren mot Norwich i den nye episoden av «Jürgen».

Adam Lallana er for tiden en del av The Anfield Wraps dokumentarserie «Jürgen», som kan sees på YouTube. I den andre episoden åpner midtbanespilleren opp om starten med Jürgen Klopp, på høsten i 2015.

I løpet av intervjuet avslører han en spesiell ting, og det tror jeg han har til felles med mange andre Liverpool-supportere.

– Jeg husker at jeg var på landslaget til England da han ble annonsert (som Liverpool-trener). Jeg måtte søke opp navnet hans i Google for å se hvilken type fotball han likte å spille, forteller Lallana.

– For jeg hadde åpenbart et tøft første år, og jeg var ute etter å virkelig få i gang Liverpool-karrieren min. Da husker jeg det stod «Han liker gegenpressing», og jeg sa «Hva er gegenpressing?», fortsetter han.

Det var et ord mange kanskje ikke hadde hørt mye om, iallfall i England.

– Jeg kom fra et Southampton-lag under Mauricio Pochettino. Der lærte jeg meg på en måte hvordan jeg skulle jobbe og løpe. Når jeg ser tilbake på det var det ingen overraskelse at vi fant tonen nesten umiddelbart, sier midtbanespilleren om Jürgen Klopp.

Da er det kanskje ikke så rart at Lallana ble en av Klopps aller mest betrodde spillere i starten av tyskerens Liverpool-karriere. I løpet av de to første sesongene startet 34-åringen det aller meste for de røde.

– Du ser hva det er og det var nesten en form for motpressing eller løping. Da tenkte jeg «Det er den typen fotball jeg liker å spille».

En ikonisk kamp

Noen drøye måneder etter Klopps ankomst på Merseyside ble en helt spesiell kamp spilt, som mange nok fremdeles husker godt. Det var en kamp på Carrow Road, mot Norwich, og sjeldent har hele følelsesregisteret vært i spill så mye i løpet av en halvannen time.

– Jeg tror at vi hadde fått en god tone allerede på det tidspunktet. Vi hadde møttes et par ganger allerede da fordi jeg følte at jeg ikke presterte opp mot det jeg burde ha gjort. Han ba meg slappe av, og at målene og prestasjonene ville komme, sier Lallana.

Det tok kanskje et par år før Klopps Liverpool-lag ble skikkelig gode, men de sinnsyke kampopplevelsene ble levert allerede fra hans første sesong.

– Det var åpenbart en gal kamp til siste spark på ballen, og jeg husker at jeg løp avgårde (etter målet). Jeg kunne ikke tro at han (Klopp) var allerede halvveis inne på banen og på vei mot oss uansett. 

Liverpool gikk nemlig opp i ledelsen, før Norwich slo tilbake med tre mål. I den andre omgangen snudde de røde igjen til 4-3, før et langskudd fra midtstopper Sebastien Bassong knuste alle røde hjerter på overtid.

Mange så nok på kampen som en skuffelse da, men plutselig dukket Lallana opp noen minutter senere og satte inn vinnermålet. Resten er historie.

– Det er et ikonisk øyeblikk jeg vil huske lenge, og jeg er sikker på at han gjør det også. Det handlet om å bygge relasjoner og forbindelse. Det er slik han vil ha det. Han trives når laget hans spiller med følelser.

Det er en egenskap Lallana fremdeles setter pris på, selv om han forlot Anfield i 2020.

– Det er ingen bedre måte å sette et eksempel som leder. Det gjorde han dag inn og dag ut, avslutter han.