Lagoppstillingen er klarCity med seks VM-spillere fra start, mens Liverpool bare har Nunez

Liverpool stiller et sterkt lag på Etihad, men ingen Trent Alexander-Arnold i troppen.

Den skadede kvintetten Curtis Jones, Arthur Melo, Diogo Jota, Luis Diaz og Kaide Gordon er selvsagt uaktuelle til kveldens kamp på Etihad, og bare to og en halv time før avspark kom meldingen om at Roberto Firmino også er skadet og uaktuell til kampen.

Brasilianeren fikk et spark i baksiden av den ene leggen på trening tidligere denne uken, og ble sendt på en scan. Resultatene av denne undersøkelsen viste at skaden er relativt liten, men angriperen vil ikke bli risikert mot Pep Guardiolas lag i kveld.

Firmino, som har scoret ni mål for Liverpool i alle turneringer denne sesongen, er også tvilsom til ligakampen mot Aston Villa på Villa Park 2. juledag. 

Liverpool-ledelsen håper at brasilianeren skal respondere godt på behandlingen han får, slik at han kan bli involvert i noen av Liverpools julekamper. 

Virgil van Dijk er heller ikke aktuell etter å ha spilt alle Nederlands fem kamper i VM, mens tapende VM-finalist Ibrahima Konate fortsatt nyter noen fridager etter mesterskapet i Qatar.

James Pearce rapporterer at flere Liverpool-spillere har slitt med sykdom denne uken, og vi registrerer at Trent Alexander-Arnold ikke er i troppen i kveld. Det er heller ikke Alisson Becker.

Darwin Nunez er den eneste VM-spilleren i Liverpools startoppstilling, mens Jordan Henderson og Fabinho sitter på innbytterbenken.

Til sammenligning har Manchester City seks VM-spillere i startoppstillingen, nemlig Akanji, Ake, Laporte, Rodrigo, Gundogan og De Bruyne. På benken har de ytterligere seks VM-spillere i Walker, Stones, Cancelo, Grealish, Benardo og Foden.

Det er med andre ord bare Julian Alvarez, Ruben Diaz, Ederson og Kalvin Phillips som mangler i troppen av Citys VM-spillere.

Jürgen Klopp bekreftet til Sky at alle Liverpools VM-spillere nå er tilbake i klubben, med unntak av Ibrahima Konate, som vil returnere i neste uke. 

Lagoppstillingene

Liverpool: Kelleher, Milner, Gomez, Matip, Robertson, Bajcetic, Thiago, Elliott, Carvalho, Salah, Nunez

Innbyttere: Adrian, Fabinho, Keita, Henderson, Oxlade-Chamberlain, Tsimikas, Ramsay, Phillips, Doak

Manchester City: Ortega Moreno, Lewis, Akanji, Ake, Laporte, Rodrigo, Gundogan, De Bruyne, Mahrez, Haaland, Palmer

Innbyttere: Carson, Walker, Stones, Cancelo, Grealish, Gomez, Gómez, Bernardo, Foden, Robertson.

Kun tre igjen fra forrige møte

Bare James Milner, Jordan Henderson og Roberto Firmino er igjen i Liverpool-troppen av de røde som var involvert i det forrige ligacupmøtet mellom lagene, som var finalen for nesten sju år siden.

Mohamed Salah har scoret i ni av sine 15 siste kamper mot City. I kveld kan egypteren bli den første Liverpool-spilleren noensinne til å score mot City i tre forskjellige turneringer i samme sesong.

Dersom det skulle bli straffespark-konkurranse i kveld er det kjekt å vite at Caoimhin Kelleher har reddet flere straffespark for Liverpool i straffespark-konkurranser enn noen annen keeper i klubbens historie.

Manchester City - Liverpool i ligacupens 4. runde spilles på Etihad i kveld klokken 21.00, og blir sendt direkte på V sport 1 og Viaplay