Sky Sports News:Gakpo er på plass i England

Sky Sports News melder at Cody Gakpo har ankommet England, for å gjennomføre sin medisinske sjekk hos Liverpool.

Sky Sports News opplyser at Cody Gakpo er på plass på Merseyside. Sky venter på oppdateringer om den medisinske testen har startet, og eventuelt hvor langt man har kommet med testene.

2. juledag bekreftet PSV Eindhoven at de selger Cody Gakpo til Liverpool. Klubbene ble enige om en overgangsum på 37 millioner pund, som kan stige til 44 millioner pund dersom ulike spiller- og klubbklausuler slår inn.

Ett skudd for baugen for Manchester United

Cody Gakpo virket å være på vei til Manchester United da kirkeklokkene ringte julehøytiden 2022 inn, men da satte Liverpools sportsdirektør, Julian Ward, seg ved forhandlingsbordet og brukte julaften og 1. juledag til å overtale både PSV Eindhoven og Gakpo selv om å gå for Liverpool isteden. Han ble enig med sportsdirektør Marcel Brands i PSV om en avtale, og 2. juledag bekreftet den nederlandske klubben dette.

Liverpool var villige til å betale en større del av overgangssummen med en gang enn Manchester United var, noe PSV likte godt. Da Manchester United-ledelsen fikk høre om fremgangen som Liverpool hadde hatt i forhandlingene, bestemte de seg for å ikke komme med noe motbud, og la inn årene i jakten på venstreflanken.

Alle avtalene er signert, og nå gjenstår det kun for spilleren å bestå den medisinske testen på Merseyside og sette prikkene over i-ene. Kontrakten som Liverpool er blitt enig med spilleren om vil strekke seg helt til juni 2028.