Brukte sine overtalelseskunster

Virgil van Dijk hadde en finger med i spillet da Cody Gakpo valgte Liverpool.

Landsmann og landslagskollega Virgil van Dijk brukte alle sine overtalelseskunster, og overbeviste Cody Gakpo om å velge Liverpool fremfor Manchester United. Det melder Eindhovens Dagblad.

Samtidig skriver David Lynch i sin faste spalte her på Liverpool.no at det er en kjent sak at Liverpools assistentmanager Pep Lijnders er en stor beundrer av landsmannen Gakpo, og antyder at Klopps høyre hånd har hatt mer enn en finger med i spillet som ser ut til å ende med at venstrevingen blir presentert som Liverpool-spiller før uken er omme.

Kontrakt til juni 2028

Gakpo skal nå gjennomføre den medisinske sjekken på Merseyside. En kontrakt frem til juni 2028 er allerede avtalt mellom partene, og dersom formalitetene går i orden, slik det ventes, kan 23-åringen bli presentert som Liverpool-spiller allerede på transfervinduets første dag, søndag.

Liverpools sportsdirektør Julian Ward tok affære da Manchester United var i ferd med å sikre seg Gakpo like før kirkeklokkene ringte julen inn. Ward satte seg ved forhandlingsbordet med sin kollega i PSV Eindhoven, Marcel Brands, på julaften, og der ble de også sittende 1. juledag. 

Partene ble til slutt enige om en overgangssum på 37 millioner pund, som kan stige til 44 miillioner pund, og PSV Eindhoven bekreftet at avtalen mellom klubbene var signert kort tid etter at Liverpool hadde slått Aston Villa i Boxing Day-kampen på Villa Park.

Rett etter 3-1-seieren hintet van Dijk om hva som var i ferd med å skje.

– Forhåpentligvis vil de skadede spillerne være tilbake snart, og forhåpentligvis kan vi ønske noen nye fjes velkommen til fotballklubben vår også. Vi får se. Kvalitetsspillere er alltid velkomne i Liverpool, sa han.

Liverpools stopperbauta visste åpenbart hva som var i anmarsj.

Fremgangsmåten til Liverpool minnet veldig mye om Luis Diaz-overgangen, hvor Liverpool hadde planer om å hente Diaz til sommeren, men handlet raskt da Tottenham var i ferd med å få snøret i bånn når det gjaldt colombianeren. Det samme skjedde nå, men i Diaz-rollen befant Gakpo seg, mens Manchester United opptrådte i Spurs-rollen.

Har brukt 140 millioner pund på å forsterke angrepet det siste året

Cody Gakpo har scoret 21 mål og slått 25 målgivende pasninger på 41 ligakamper siden starten av forrige sesong. Han er ifølge Opta den eneste spilleren i de ti største ligaene i Europa med over 20 scoringer og over 20 målgivende siden starten av 2021/22.

I løpet av det siste året har Liverpool styrket angrepsrekka med Diaz (25), Darwin Nunez (23) og nå Gakpo (23) til den nette sum av nesten 140 millioner pund, og totalsummen for alle tre kan stige til rundt 185 millioner pund om alle klausuler slår inn.